V. Gy. 2022.06.27 06:51

Fehérvár: Claudiu Bumba magyar állampolgár lenne

A Kisvárdáról a Mol Fehérvárhoz szerződő Claudiu Bumba hamarosan magyar állampolgár lesz, és abban bízik, ha jól teljesít, akkor meghívót kap a válogatottba.

Claudiu Bumba (Fotó: Mol Fehérvár FC)

 

Nem csupán klubot váltott Claudiu Bumba, a román csatár állampolgársági kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz. A Kisvárdáról a Mol Fehérvárhoz szerződő labdarúgó ügyeit képviselő Karda Attilától megtudtuk, az eskütétel időpontját július 5-re tűzték ki Székesfehérváron, ám az elmúlt idényben 11 gólt szerző játékos halasztást kért, ugyanis a fehérvári együttes július 3-án ausztriai edzőtáborozásra indul, s a 28 éves futballista egy percet sem szeretne hiányozni a felkészülés alatt. Menedzsere szerint Claudiu Bumba nem véletlenül szeretné a román mellé a magyar állampolgárságot is megszerezni, mert ha jól teljesít új csapatában is, lát esélyt arra, hogy meghívást kap a magyar válogatott keretébe. A támadó csupán egy hivatalos felkészülési találkozón játszott a román válogatottban, így a FIFA szabályai szerint ez nem lehet akadálya az országváltásnak.

A Mol Fehérvárral kapcsolatos hír, hogy román Pro Sport értesülései szerint több Liga 1-ben szereplő csapat is szívesen látná Zsóri Dánielt. A román lap úgy tudja a Nagyváradon született, magyar és román állampolgárságú csatárt az Európa-konferencialigában induló Sepsi OSK, valamint az Universi­tatea Craiova szeretné megszerezni, ám a két klubon kívül az élvonalba jutó kolozsvári Universitatea is szívesen látná. Zsóri Dániel 2019 februárjában a Debrecen futballistájaként ollózós gólt rúgott a Ferencvárosnak, amelynek köszönhetően abban az évben első magyarként az év góljának járó Puskás-díjat is megnyerte a FIFA-nál. A 21 éves csatár 2019 nyarán igazolt Székesfehérvárra, az előző idényben kölcsönben Zalaegerszegen, előtte pedig a Budafoki MTE-ben futballozott.

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.