Fehérvár: Claudiu Bumba magyar állampolgár lenne

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2022.06.27. 06:51
null
Claudiu Bumba (Fotó: Mol Fehérvár FC)
A Kisvárdáról a Mol Fehérvárhoz szerződő Claudiu Bumba hamarosan magyar állampolgár lesz, és abban bízik, ha jól teljesít, akkor meghívót kap a válogatottba.

 

Nem csupán klubot váltott Claudiu Bumba, a román csatár állampolgársági kérelemmel fordult a magyar hatóságokhoz. A Kisvárdáról a Mol Fehérvárhoz szerződő labdarúgó ügyeit képviselő Karda Attilától megtudtuk, az eskütétel időpontját július 5-re tűzték ki Székesfehérváron, ám az elmúlt idényben 11 gólt szerző játékos halasztást kért, ugyanis a fehérvári együttes július 3-án ausztriai edzőtáborozásra indul, s a 28 éves futballista egy percet sem szeretne hiányozni a felkészülés alatt. Menedzsere szerint Claudiu Bumba nem véletlenül szeretné a román mellé a magyar állampolgárságot is megszerezni, mert ha jól teljesít új csapatában is, lát esélyt arra, hogy meghívást kap a magyar válogatott keretébe. A támadó csupán egy hivatalos felkészülési találkozón játszott a román válogatottban, így a FIFA szabályai szerint ez nem lehet akadálya az országváltásnak.

A Mol Fehérvárral kapcsolatos hír, hogy román Pro Sport értesülései szerint több Liga 1-ben szereplő csapat is szívesen látná Zsóri Dánielt. A román lap úgy tudja a Nagyváradon született, magyar és román állampolgárságú csatárt az Európa-konferencialigában induló Sepsi OSK, valamint az Universi­tatea Craiova szeretné megszerezni, ám a két klubon kívül az élvonalba jutó kolozsvári Universitatea is szívesen látná. Zsóri Dániel 2019 februárjában a Debrecen futballistájaként ollózós gólt rúgott a Ferencvárosnak, amelynek köszönhetően abban az évben első magyarként az év góljának járó Puskás-díjat is megnyerte a FIFA-nál. A 21 éves csatár 2019 nyarán igazolt Székesfehérvárra, az előző idényben kölcsönben Zalaegerszegen, előtte pedig a Budafoki MTE-ben futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik