nemzetisport.hu
2019.02.16 07:10 Frissítve: 2019.02.16 10:34

Év Sportolója Gála: Hallottam róla, hogy Marco Rossi is figyel – Sigér Dávid

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik kategóriájában a közönség dönthetett a végső győztes kilétéről. Egészen pontosan az Év góljára szavazhattak, amely idén Sigér Dávid távoli találata lett. Az NSO Tv a gála után beszélgetett a Ferencváros középpályásával. 
„Nagyon büszke vagyok erre a díjra, álmomban sem gondoltam volna
– mondta a boldog győztes. – Nemhogy egy éve, de még akkor sem, amikor az MTK ellen megrúgtam ezt a gólt. Akkor csak boldog voltam, hogy megszereztem az első találatomat a Ferencvárosban és hozzájárultam a győzelemhez. Ám hogy ezért később ilyen nívós díjat vehetek át, álmomban sem gondoltam volna. Azon is meglepődtem, hogy beszavazták a tízbe, láttam, milyen szép gólok vannak még a listán, ezért azt gondoltam, már ez is jó eredmény. Amikor kihirdették a legjobb hármat, és láttam Bódi Ádám, illetve Loic Nego találatát, akkor kétkedve ültem a tévé előtt, hogy az enyém lesz a harmadik. Mikor megláttam a saját nevem, a párommal megöleltük egymást. És amikor a gálán kimondták, a szívem a torkomban dobogott.”

Sigér az elmúlt szezon végén még a Balmazújváros NB I-es kiesését siratta, aztán nagyot fordult vele a világ, hiszen leigazolta a Ferencváros, amelynek kezdőjében annak ellenére is kiharcolta a helyét, hogy a nyári felkészülés alatt megsérült. Feltettük neki a kérdést, nem lett volna-e több a pályafutásában, ha nem 28 évesen, hanem fiatalabb korában kerül egy NB I-es topcsapatba.

„Lehet erről az oldalról is nézni a történetemet. Ehhez viszont csak annyit fűznék hozzá, szeretném, ha ebből erőt merítenének azok a játékosok, akik hasonló korúak, nem lettek fiatalon felfedezve, de több van bennük. Dolgozzanak érte, s ha nem is választják ki őket és nem lesz szerencséjük, mint nekem, akkor is elmondhassák az élsport befejezése után, hogy mindent megtettek. Én nem gondolom magam nagyon nagy tehetségnek, a posztomból eredendően próbálok egyszerűen játszani, ugye védekező középpályásként nem rólam szólnak a hírek, mert nem én rúgom a gólokat. Olyan futballista vagyok, aki a csapatáért dolgozik, de ez kívülről sokszor nem látványos, csak aki mellettem van, vagy az edző látja, hogy ez milyen hasznos.”

A Ferencvárosban nyújtott teljesítményével már Marco Rossi figyelmét is felkeltette. Arra, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya is szemmel tartja, szűkszavúan válaszolt.

„Igen, hallottam már róla. Meglátjuk, hogy ebből mi lesz.” 

 A 61. M4 SPORT – AZ ÉV SPORTOLÓJA GÁLA

FÉRFIAK 
LIU SHAOLIN SÁNDOR (rövid pályás gyorskorcsolyázó)

NŐK
KOZÁK DANUTA (kajakos)

LABDARÚGÁS (férfiak)
GULÁCSI PÉTER (RB Leipzig)

LABDARÚGÁS (nők)
JAKABFI ZSANETT (VfL Wolfsburg)

EDZŐK
BÁNHIDI ÁKOS ÉS CSANG CSING LINA (férfi és női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)

CSAPAT (hagyományos csapatsportokban)
GYŐRI AUDI ETO KC (női kézilabda)

CSAPAT (egyéni sportágak csapatversenye)
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYAVÁLTÓ (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba)

AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓI

FÉRFIAK
GELENCSÉR RÓBERT (szervátültetett atléta)

NŐK
GYURKÓ ALEXANDRA (szervátültetett úszó)

FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐK
BELICZAY SÁNDOR (kerekesszékes vívás, Hajmási, Osváth)

CSAPAT
NŐI KEREKESSZÉKES VÍVÓVÁLOGATOTT (Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla)

2023.12.01 23:51:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A futballista mint ember szubjektum.

2023.11.26 20:32:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kérdésekkel együtt nem volt rossz meccs ez a Puskás–Fradi.

2023.11.26 09:34:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hat gólt és látványos játékot hozott a 14. forduló záró mérkőzése, melynek végén mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

2023.11.26 09:18:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A vendégek az első, a házigazda Puskás Akadémia a második félidőben szerzett gólt, az utolsó helyzet Slagveeré volt.

2023.11.25 15:32:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A remekül kontrázó Mezőkövesd többek között Drazsics duplájával fölényes győzelmet aratott, és ellépett a kieső helyről.