CS. M. 2021.12.27 11:19 Frissítve: 2021.12.27 12:34

Edzősors: Nem bánom, hogy eljöttem a Ferencvárostól – Rebrov

A Ferencvárostól júniusban távozó ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Ain irányítását vette át, csapata pedig 11 forduló után magabiztosan áll a tabella élén. A 47 éves szakembert ezúttal az ukrán Bombardir nevű YouTube-csatorna látogatta meg, s készített vele interjút.

Rebrov nem bánja, hogy távozott az FTC-től, de lehet, hogy új csapatánál sem marad már sokáig (Fotó: Getty Images)

Az al-Ain 11 fordulót követően 7 pontos előnnyel, veretlenül áll az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának élén, Szerhij Rebrov irányításával. Az ukrán szakembert november hónapban is a liga legjobb vezetőedzőjének választották, miután csapata egymás után négy meccset nyert meg.

 
FTC: Hajnal Tamás a végsőkig kereste az együttműködést Rebrovval
FTC: Rebrov utolsó magyarországi interjúja az NS-ben

A Bombardir nevű ukrán YouTube-csatorna karácsony előtt látogatta meg a 47 éves szakembert, s interjút készített vele, melyben szó esett a jelenről, a jövőjéről, na meg a múltról: a Ferencvárosról is. 

„Nem bánom, hogy eljöttem a Ferencvárostól. Edzők vagyunk, ott dolgozunk, ahol éppen munkát kapunk, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök a Fradinál. Dolgozni szerettem volna, a munkáltatóm azonban nem feltétlen szeretett volna dolgozni velem. Tiszta lelkiismerettel váltam el az FTC-től, mert én mindent megtettem a csapatért, s készen álltam arra, hogy kitöltsem a szerződésemet. Edzőként meg kell tanulnod, hogy soha nem tudhatod, mi vár rád – még akkor sem, ha eredményes a munka, amit végzel” – mondta az ukrán vezetőedző a Ferencvárosról, annak ellenére, hogy Hajnal Tamás Rebrov távozása után elárulta, végsőkig kereste az együttműködés lehetőségét. 

Rebrov az FTC-vel többek közt sorozatban három NB I-es bajnoki címet szerzett, valamint bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája csoportkörébe a 2020–2021-es idényben. 

Az ukrán szakvezető beszélt arról is, hogy ősszel könnyedén kiköthetett volna az ukrán labdarúgó-válogatott kispadján is, de mivel ekkor már az al-Ain trénere volt, ki kellett volna őt vásárolni jelenlegi szerződéséből, klubja pedig semmilyen kompenzációt nem fogadott el. 

Rebrov azt is elmondta, hogy szerződése tavasszal jár le az al-Ainnál, s utána mérlegelni fogja a lehetőségeit.

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..