Edzősors: Nem bánom, hogy eljöttem a Ferencvárostól – Rebrov

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.12.27. 11:19
null
Rebrov nem bánja, hogy távozott az FTC-től, de lehet, hogy új csapatánál sem marad már sokáig (Fotó: Getty Images)
A Ferencvárostól júniusban távozó ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Ain irányítását vette át, csapata pedig 11 forduló után magabiztosan áll a tabella élén. A 47 éves szakembert ezúttal az ukrán Bombardir nevű YouTube-csatorna látogatta meg, s készített vele interjút.

Az al-Ain 11 fordulót követően 7 pontos előnnyel, veretlenül áll az Egyesült Arab Emírségek bajnokságának élén, Szerhij Rebrov irányításával. Az ukrán szakembert november hónapban is a liga legjobb vezetőedzőjének választották, miután csapata egymás után négy meccset nyert meg.

A Bombardir nevű ukrán YouTube-csatorna karácsony előtt látogatta meg a 47 éves szakembert, s interjút készített vele, melyben szó esett a jelenről, a jövőjéről, na meg a múltról: a Ferencvárosról is.

„Nem bánom, hogy eljöttem a Ferencvárostól. Edzők vagyunk, ott dolgozunk, ahol éppen munkát kapunk, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök a Fradinál. Dolgozni szerettem volna, a munkáltatóm azonban nem feltétlen szeretett volna dolgozni velem. Tiszta lelkiismerettel váltam el az FTC-től, mert én mindent megtettem a csapatért, s készen álltam arra, hogy kitöltsem a szerződésemet. Edzőként meg kell tanulnod, hogy soha nem tudhatod, mi vár rád – még akkor sem, ha eredményes a munka, amit végzel” – mondta az ukrán vezetőedző a Ferencvárosról, annak ellenére, hogy Hajnal Tamás Rebrov távozása után elárulta, végsőkig kereste az együttműködés lehetőségét.

Rebrov az FTC-vel többek közt sorozatban három NB I-es bajnoki címet szerzett, valamint bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája csoportkörébe a 2020–2021-es idényben.

Az ukrán szakvezető beszélt arról is, hogy ősszel könnyedén kiköthetett volna az ukrán labdarúgó-válogatott kispadján is, de mivel ekkor már az al-Ain trénere volt, ki kellett volna őt vásárolni jelenlegi szerződéséből, klubja pedig semmilyen kompenzációt nem fogadott el.

Rebrov azt is elmondta, hogy szerződése tavasszal jár le az al-Ainnál, s utána mérlegelni fogja a lehetőségeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik