DVTK: tíz év után tulajdonost vált a borsodi klub – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 12:20
null
Mérkőzés előtt a diósgyőri stadionban (Fotó: Dömötör Csaba)
A goal.com magyar kiadásának információi szerint Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból, és eladja az NB I-es klubot működtető gazdasági társaságot.

 

A futballportál úgy tudja, hogy a kiesés ellen küzdő DVTK-nak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa, és egy világcég érkezik fő támogatónak.

Az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat lehet, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás. Rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak – írja a goal.com.

Leisztinger Tamás és az Arago Zrt. tíz esztendeje lett a DVTK többségi tulajdonosa, ez alkalomból nemrégiben Sántha Gergely, a DVTK elnöke összegző interjút adott a klub hivatalos honlapjának, és többek között a következőket mondta:

„Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezenfelül az ő, valamint a DVTK menedzsmentje által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO-forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.”

Természetesen megkerestük a diósgyőri klubot, ám azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem kívánják kommentálni a sajtóban megjelent hírt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik