K. Zs. 2020.12.16 12:20 Frissítve: 2020.12.16 13:34

DVTK: tíz év után tulajdonost vált a borsodi klub – sajtóhír

A goal.com magyar kiadásának információi szerint Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból, és eladja az NB I-es klubot működtető gazdasági társaságot.

Mérkőzés előtt a diósgyőri stadionban (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A futballportál úgy tudja, hogy a kiesés ellen küzdő DVTK-nak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa, és egy világcég érkezik fő támogatónak.

Az egyik vevő a borsodi Bodrogkeresztúron bejegyzett Dereszla Borászat lehet, a másik pedig egy egészségügyben érdekelt vállalkozás. Rajtuk kívül pedig a Hell energiaitalt gyártó cég érkezik fő támogatónak – írja a goal.com.

Leisztinger Tamás és az Arago Zrt. tíz esztendeje lett a DVTK többségi tulajdonosa, ez alkalomból nemrégiben Sántha Gergely, a DVTK elnöke összegző interjút adott a klub hivatalos honlapjának, és többek között a következőket mondta:

„Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezenfelül az ő, valamint a DVTK menedzsmentje által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO-forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.”

Természetesen megkerestük a diósgyőri klubot, ám azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem kívánják kommentálni a sajtóban megjelent hírt.

2023.04.01 14:20:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a lila-fehérek legyűrték odahaza a Zalaegerszeget – meglehet, vezéráldozattal.

2023.04.01 11:14:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hajráig jobb volt a hazai csapat, de a végén még az egy pontért is izgulnia kellett.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.