DVTK: Az biztos, részemről a tavaszra nem opció a kiesés – Zoran Zekic

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.18. 15:26
null
A kiesés nem opció Diósgyőrben (Fotó: Földi Imre)
Gondolni sem akar a kiesésre Zoran Zekic, aki január 7-e óta irányítja a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Diósgyőri VTK csapatát.

A 46 esztendős horvát szakember együttese idei első tétmérkőzése előtt – a miskolciak szerdán elmaradt bajnoki összecsapásukat pótolják a címvédő és listavezető Ferencvárosi TC otthonában – hétfőn online sajtótájékoztatón kiemelte, hogy esetükben a legnagyobb kihívás a bennmaradás kiharcolása. Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a bennmaradást elérő csapatoknak a közelmúltban mennyi pontra volt ehhez szükségük, ő azonban számolgatás helyett mindig a soron következő meccsre koncentrál.

„Most a Ferencváros elleni, első idei tétmérkőzésünk a legfontosabb, és ha azon túlvagyunk, akkor már a következő lesz az. Sok videót láttam első ellenfelünkről, illetve a Dinamo Zagreb elleni kupameccsüket is megtekintettem, abszolút képben vagyok velük kapcsolatban. Nem titok, az övék a legerősebb magyar csapat jelenleg. A tabella sok mindent elmond az erőviszonyokról, ők az elején állnak, mi a végén vagyunk. A százalékos esélyeinkről meg nem tudok mit mondani, nem vagyok bukméker” – mondta Zekic.

A szerdai összecsapásra, egyben a tavaszi idény egészére vonatkozóan kifejtette, hogy harcolniuk kell, illetve védekezésben és támadásban is jó teljesítményt kell nyújtaniuk. A játékosoknak pedig meg kell érteniük, hogy milyen elvárásai vannak a csapattal szemben, a pályán férfiként kell viselkedniük és játszaniuk, valamint meg kell mutatniuk, mennyire tisztelik a klubot és a szurkolókat.

Kiemelte, hogy a bajnoki bemutatkozása előtt tíz nap állt rendelkezésére, hogy elmagyarázza, kitől mit vár el. Ráadásul nemcsak azt kell kitalálniuk a szakmai stáb többi tagjával, hogy miként ültessék át gyorsan az akaratukat a játékosokba, hanem közben azt is figyelembe kell venniük, hogy a csapat milyen felállásban tudja a legjobb teljesítményt nyújtani.

„Az biztos, hogy részemről a tavaszra nem opció a kiesés. Fel sem merül a fejemben, és a környezetemben azt várom el mindenkitől, hogy hasonlóan gondolkodjon. Annyira még nem ismerem a magyar első osztály mezőnyét, hogy meg tudjam mondani, melyik két riválisunkat tudjuk megelőzni, de azt tudom, hogy biztosan lesz kettő, amelyeket magunk mögé fogunk utasítani” – hangsúlyozta.

A diósgyőri csapathoz nyolc új játékos érkezett a téli átigazolási időszakban, a horvát tréner szerint a miskolciak kerete véglegesnek tekinthető, nem tud újabb érkezőről. Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban kiemelte, a középpályás fontos tagja az eszéki gárdának – amelyet korábban irányított és nemzetközi porondra vezetett –, megszerzése a DVTK esetében lehetetlennek tűnik jelenleg.

Miskolcon az első csapat kerete 36 tagú ugyan, de a szakember szerint az elmúlt napokban maximum 22–24 játékossal tudott edzéseken együtt dolgozni. Kifejtette, hogy a keret valóban szűkítésre szorul, és a tavasz során megnézik, kik azok – korosztálytól függetlenül –, akiknek nincs esélyük bekerülni a meccskeretbe. Esetükben másik lehetőséget kell keresni. A DVTK-hoz komplett védősor érkezett a közelmúltban, Zekic szerint az őszi idényben kapott 31 gól ezt mindenképp indokolttá tette.

„Nem elég, hogy ősszel voltak problémák, még a szombati felkészülési találkozónkon is. Nem voltam boldog, sok problémát láttam. Azt viszont már a mérkőzés után is elmondtam, inkább most jöjjenek ki a hiányosságaink, és legyünk tisztában azzal, hogy miket kell kijavítani. Valóban több új játékos érkezett a télen, de őket nem az utcáról szedtük össze, van tapasztalatuk. Közös munkára van szükségünk, de szerdán máris kezdünk, nincs időnk semmire. Csak arra, hogy dolgozzunk, lehetőleg minél többet” – nyilatkozta.

Zekic kifejtette, hogy kevés olyan játékosa van, aki jelen pillanatban kilencven percet tud játszani, mert mindannyian fáradtak.

„De amikor a testből elfogy az erő, akkor még mindig segíthet a lelkierő. Rövid időn belül tíz meccs vár ránk, de bő és jó minőségű keret áll rendelkezésünkre, ezért rotálunk majd” – mondta.

A DVTK december 8-án nevezte ki a felvidéki Geri Gergelyt a menesztett Feczkó Tamás helyére, irányításával azonban mindhárom mérkőzését elvesztette a gárda. A miskolciak 15 találkozón tíz pontot gyűjtöttek az NB I-ben, és egymást követő hat vereséggel zárták az elmúlt évet. A diósgyőri együttes az FTC után a hatodik helyezett Pakshoz látogat vasárnap.

A 2. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Január 20., szerda
20.00: Ferencváros–Diósgyőri VTK

17. FORDULÓ
Január 23., szombat

14.30: Kisvárda–Mezőkövesd
17.00: Puskás Akadémia–Ferencváros
19.30: Újpest FC–Mol Fehérvár FC
Január 24., vasárnap
13.30: Budafoki MTE–MTK Budapest
15.45: Paksi FC–Diósgyőri VTK
18.00: Budapest Honvéd–Zalaegerszegi TE FC

A DIÓSGYŐRI VTK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
december 28.
Felkészülési mérkőzések
Január 9.: Debreceni VSC (NB II)–Diósgyőri VTK 0–1 (Grozav)
Január 16.: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 3–2 (Ivanovszki, Molnár G., Grozav)

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország),Asmir Suljic(bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor
Kiszemeltek: Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik