DVSC: Hajós Alfréd-díjat kapott a klublegenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.24. 08:35
Debrecen önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 61., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére tartott ünnepi ülést a Kölcsey Központ báltermében hétfőn. Az eseményen átadták Debrecen város Boncz László-, Csokonai-, Hatvani-, valamint Hajós Alfréd-díját: utóbbit idén a sport területén végzett kimagasló, eredményes munkájáért a DVSC korábbi labdarúgója, Dombi Tibor kapta.

„Dombi Tibor a debreceni labdarúgás egyik kiemelkedő alakja. Hozzáállása, elhivatottsága, a pályán mutatott elszántsága miatt a helyi közönség egyik kedvence volt. Korán megismerkedett a sporttal. Atletizált, valamint a birkózást is kipróbálta. Tízéves korában döntött véglegesen a futball mellett. Ekkor kezdődött el sikeres pályafutása a Sárrétudvari Bocskai színeiben. 1988 és 1991 között a Debreceni Sportiskola játékosavolt. A DVSC-hez tizenhét éves korában került.”

„Két, másodosztályban töltött szezon után tagja volt az NBI-be feljutó csapatnak. A hazai élvonalban csak a DVSC-ben játszott, összesen 437 mérkőzésen, ami a legtöbb a DVSC történetében, és 32 gólig jutott. Utoljára 41 évesen lépett pályára a legmagasabb osztályban. Pályafutása során Németországban és Hollandiában is focizott. A magyar olimpiai válogatott tagjaként ott volt 1996-ban az atlantai játékokon, míg a magyar A-válogatott mezét 35 alkalommal ölthette magára.”

„Játékosként a Loki csapatával minden, hazánkban elnyerhető trófeát elhódított legalább egyszer. Hétszeres magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, ötszörös szuperkupagyőztes, egyszeres ligakupagyőztes. Szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában. 2003-ban elnyerte a legjobb debreceni futballistának járó Zilahi-díjat. Jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia U17-es együttesének másodedzője” – írja Dombiról a civishir.hu.

Dombi Tibor mellett Cserfalvi István kosárlabdaedző is megkapta az elismerést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik