I. SZ. 2021.12.23 10:08 Frissítve: 2021.12.23 10:16

DVSC: Ha nem hívnak, el tudom fogadni – Dzsudzsák a válogatottról

Csak a ferencvárosi Dibusz Dénes és a paksi Ádám Martin előzte meg Dzsudzsák Balázst a Nemzeti Sport osztályzatai alapján kialakult őszi rangsorban. A DVSC támadója a Digi Sport reggeli műsorában reagált a rangsorban elfoglalt előkelő helyezésére.

Dzsudzsák Balázs teljesíti a bajnoki célkitűzéseit (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Fontosabb most a csapat teljesítménye, nyilván az, hogy hozzá tudok ehhez járulni számokban, amivel a csapat sikeres tud lenni, az nagyon boldoggá tesz. Nekem is vannak célkitűzéseim, egyelőre jó úton haladok, minden idénynek úgy megyek neki, hogy vannak számok, amelyeket szeretnék elérni” – mondta a Digi Sportnak a 15 bajnokin hat gólt és hét gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázs, aki éppen csütörtökön tölti be 35. életévét.

„Abszolút nem érzem magam 35 évesnek, nyilván kimondani sok, vagy mondhatom, hogy furcsa, de abszolút nem érzem magam annyinak. Sőt, azt mondom, ha jó közegben van az ember, és jó emberekkel veszi magát körbe, akkor abszolút azt érzi, hogy közéjük tartozik, a mi öltözőnk pedig eléggé fiatal, a fiatalok pedig húznak magukkal. Szóval tényleg csak a szám, a 35 az, amit picit zavaró kimondani, de ez van” – mondta a 108-szoros válogatott, aki nem bánta meg, hogy hazaszerződött, és már megbékélt azzal is, hogy talán többé nem szerepel a magyar válogatottban.

„Ha hívnak, megyek, ha nem hívnak, azt is el tudtam már az elmúlt két évben fogadni. 108-szor már ott voltam, ezt rajtam kívül még Király Gabi tehette meg. Ha valakinek, akkor nekem biztosan nem kell senki felé elszámolnom. Ezt a karriert szívesen megosztanám bárkivel, tiszta lelkiismerettel” – fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.