CS. A. 2021.06.03 09:19 Frissítve: 2021.06.03 09:40

DVSC: Dzsudzsák iránt élénken érdeklődik a Honvéd

Változások jöhetnek az NB I-be feljutó Debreceni VSC-nél. Több játékos is távozhat, köztük Dzsudzsák Balázs, aki iránt élénken érdeklődik a Honvéd.

Dzsudzsák Balázs a Honvéd játékosa lehet (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)

A pezsgő felszáradt Debrecenben, az ünneplésnek vége – az NB II-ben ha nem is magabiztosan, de végül az élen záró DVSC már az élvonalbeli idényre készül. Kérdés persze, milyen kerettel vág neki az NB I-nek, hiszen az előző évad megmutatta, a játékosállomány erősítésre szorul.

Márpedig várható változás: a kapus Gróf Dávid kölcsönszerződése a nyáron lejár, ám úgy tudjuk, a Loki megegyezett a Ferencvárossal a kivásárlási árról, így a 32 éves futballista Debrecenben marad. Érdekes a helyzete, hiszen szinte az egész idényben védett, de az utolsó három fordulóban Tomás Kosicky vette át a helyét – más kérdés, hogy a 35 esztendős futballista nem váltotta meg a világot…

Ami a hátsó sort illeti: Kinyik Ákostól elköszöntek a vezetők, nem hosszabbították meg nyáron lejáró megállapodását, úgy tudjuk, a Paksnál folytatja. Szatmári Csaba is búcsút intett Debrecennek, követte korábbi edzőjét, Kondás Elemért Diósgyőrbe.

A középpályán és a támadósorban is lehet jövés-menés: Dzsudzsák Balázst a nyárig köti megállapodás a klubhoz, s információnk szerint a Honvéd élénken érdeklődik iránta. Bódi Ádám is szabaddá válik június 30-án, s bár úgy értesültünk, a Debrecen szeretné megtartani a szélsőt, a hírek szerint több NB I-es együttes vinné, s az NB II-es Vasas és Diósgyőr is szívesen látná. Az sem lenne meglepő, ha légiósnak állna. Ugrai Roland ugyancsak távozhat: az ötszörös válogatott támadó a tavasszal nyolc bajnokin három gólt szerzett, és a szakmai stáb nem tart igényt a szolgálataira.

Eddig egy érkezőről hallani, Skribek Alent szerezné meg a DVSC. A támadó az előző idényt a Budafoknál töltötte a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként, hat gólt szerzett.

2023.09.25 21:59:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az NB I-es tabella élén két feljutó csapat áll, az MTK Budapest és a DVTK.

2023.09.25 21:53:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Különleges az edzői lét. Leginkább azért, mert hiába csapatjáték a futball, a kispad embere egyéni versenyző. Mostanság főként, hiszen – kimondjuk vagy sem – hatalmas a kenyérharc a szakma mesterei között, nem mindegy, hogy a havi bevételem annyi, amennyi (sok), vagy a tartalékaimból kell élnem, ami szintén annyi, amennyi (nem kevés, de fogy), függően a »közös megegyezéssel« fordulattal kitüntetett pénzügyi tranzakciótól.

2023.09.24 22:21:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Bedobni egy nevet, amelynek hallatán mindenki homlokára csap...

2023.09.24 14:34:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dejan Sztankovics és Mátyus János is most debütált új csapatával az NB I-ben, a címvédő örülhetett a végén.

2023.09.24 13:51:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Micsoda mérkőzés volt! Hat gól, büntetők, véleményes piros lap, VAR-vizsgálatok, potya gólok...

Ajánló beállításra vár