Carrillo Sousa útját járhatja - Izraelből érdeklődnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 12:50
null
Joan Carrillo egy éve állapodott meg Burcsa Győző klubigazgatóval, de vajon folytatódik-e a közös munka a Videotonnál? <br />(Fotó:<a href="http://www.vidi.hu" target="_blank"> vidi.hu</a>, archív)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Joan Carrillo az egyik jelöltje a vezetőedzői posztra a következő szezonra szakvezetőt kereső Maccabi Tel-Avivnak.

 

Jelen állás szerint Jordi Cruyff marad a következő szezonban is a Maccabi Tel-Aviv általános igazgatója, és a holland szakvezető továbbra is ibériai vezetőedzőt alkalmazna. Cruyff 2012-es érkezése óta két spanyol szakember és a portugál Paulo Sousa dirigálta a csapatot, amely Pako Ayestarán irányításával jelenleg is vezeti a bajnokságot. Cruyff kapcsolata azonban megromlott az edzővel, ezért jöhet váltás a nyáron.

A Nemzeti Sport Online klub közeli értesülései szerint a Maccabinak két jelöltje van a vezetőedzői posztra a következő szezon előtt, mindketten spanyolok. Az egyikük a Videotonnal bajnokságot nyerő Joan Carrillo, a másik a ciprusi élvonalban 3. helyen álló AEK Larnacánál dolgozó, spanyol-dán, játékosként kétszeres spanyol válogatott Thomas Christiansen.

Carrillo alighanem Paulo Sousának is köszönhetően kerülhet képbe, hiszen a korábban ugyancsak a Videotonnál dolgozó portugál jó munkát végzett Izraelben, bajnokságot nyert, az Európa-ligában a legjobb 32 közé jutott a Maccabival. Carrillo pedig 2011-ben Sousa segítőjeként érkezett Magyarországra.

Thomas Christiansen azért kerülhetett a képbe, mert jól ismeri Cruyffot. Barcelonában csapattársak voltak, és nem mellesleg Christiansenhez hasonlóan Cruyff is dolgozott az AEK Larnacánál (onnan ment a Maccabihoz).

Úgy tudjuk, Carrillóval konkrét tárgyalásokig még nem jutottak az izraeli vezetők, csak érdeklődésig. Ugyanakkor, ha valóban őt szeretnék a Maccabi kispadján látni, a Videotonnal is egyeztetniük kell, a spanyol edzőt ugyanis még egy évig szerződés köti Fehérvárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik