K. Zs. 2020.12.30 19:46

Budafok: az FTC-től vettek kölcsön fiatal középpályást

Csonka András a Budafokban folytatja pályafutását – a hírről a labdarúgó NB I újonca és a fiatal játékost kölcsönadó Ferencváros is beszámolt szerdán a hivatalos honlapján.

Csonka András az utánpótlás-válogatott egyik 2020. októberi edzésén (Fotó: Török Attila)

 

Az FTC hivatalos honlapjának beszámolója szerint Csonka András a tavaszi szezon végéig szerepel Budafokon. Az utánpótlás-válogatott játékos – a budafokiak első téli szerzeménye – január 4-én kezdi meg a felkészülést.

„Kitartunk az elveink mellett, és továbbra is olyan játékosokat szerződtetünk, akik értéket teremthetnek klubunk és a magyar labdarúgás számára. Mindemellett hiszünk abban, hogy András a tudásával és motivációjával jelen pillanatban is erősítést jelenthet és segíthet csapatunk további fejlődésében” – idézi a budafokiak honlapja Oláh Lóránt sportigazgatót.

„A játékosok fejlődésének szempontjából ez egy következő lépcsőfok – mondta a kölcsönadásban rejlő lehetőségekről Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere a fradi.hu-nak. – Nagyon fontos, hogy a tehetséges fiataljainkat folyamatosan építeni tudjuk, és a megfelelő játékidőt biztosítani tudjuk a számukra. Ezt segítette már Szánthó Regő zalaegerszegi kölcsönadása, és most erről van szó Csonka András esetében is. Bízunk benne, hogy András is megkaphatja NB I-es szinten a megfelelő játékperceket, amivel még jobb játékossá válhat. Az elsődleges cél velük kapcsolatban, hogy ezután a Fradiba is be tudjuk építeni őket. Folyamatosan figyeljük a munkájukat, nagyon sokat kommunikálunk a klubjaikkal, ahová kölcsönadjuk őket, és végig monitorozzuk a fejlődésüket. Bízunk benne, hogy középhosszú távon a Ferencvárosnak is értékes játékosai tudnak lenni.”

A játékosként több mint 15 évet külföldi csapatoknál, elsősorban Bundesliga-kluboknál szerepelt Hajnal szerint külföldön is jól bevált ez a módszer.

„Természetesen sok külföldi példa is van arra, hogy egy-kétéves kölcsönadás után építik be a klubok a játékosaikat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok fejlődése szempontjából a legjobb utat találjuk meg, és hiszünk benne, hogy az élvonalbeli kölcsönadásokkal ezt sikerül elérnünk.”

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.