P. K. 2022.02.13 09:47 Frissítve: 2022.02.13 11:24

Brazília: Marquinhos már elutazott a Ferencvároshoz – sajtóhír

A brazil sajtóban biztosra veszik, hogy a bajnoki címvédő Atlético Mineiro 22 éves támadója, a legutóbb kölcsönben a bolgár Botev Plovdivban szereplő Marquinhos a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

Brazil sajtóhírek szerint Marquinhos a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását (Forrás: Itatia)

      

Több brazil portál, köztük az Itataia is arról ír, hogy az Atlético Mineiro támadóját, Marquinhost végleg kivásárolhatja a szerződéséből a Ferencváros. Az átigazolás a jövő héten válhat hivatalossá, a játékos a hírek szerint már el is utazott orvosi vizsgálatra, Budapestre.

A napokban először a bolgár sportal.bg írt róla, hogy a Botev Plovdiv által egy éve kölcsönvett Marquinhos nem marad Bulgáriában, ugyanis az Atlético Mineiro megegyezett a Plovdivban 30 tétmeccsen hét gólt szerző és nyolc gólpasszt adó játékos eladásáról a Ferencvárossal. Ezt erősítette meg szombaton a brazil sajtó is. A Transfermarkt által 3.8 milliósra becsült Marquinhos kivásárlási árát 1.5 millió euróra teszik.

Marquinhos az Atlético Mineiro saját nevelésű játékosa, de Bulgária előtt játszott kölcsönben a Chapecoensében is. A brazil élvonalban 26 meccsen egy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Ő lehet a Ferencváros harmadik téli szerzeménye a szombaton bejelentett argentin Carlos Auzqui és a korábban érkezett, nigériai Fortune Bassey után. Ugyanakkor a görög metrosport.gr értesülései szerint még egy nigériai válogatott középpályás is jöhet, a 27 éves Anderson Esiti, aki a PAOK Szalonikitől érkezhet kölcsönbe. Úgy tudjuk, hamarosan az ő szerződtetését is bejelentheti a Ferencváros, miután a magyar klubnak sikerült alkudnia a fizetéséből és olyan kedvező feltételekkel veszik kölcsön, hogy a játékos keresetének egy részét továbbra is görög klubja állja.   

Magyarországon február 14-én, hétfőn zárul az átigazolási időszak, ezt követően már csak ingyen igazolható játékosok szerződtetésére lesz lehetőség, tehát hétfőig le kell zárnia a Ferencvárosnak a folyamatban lévő tárgyalásokat.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország) 
Kölcsönbe érkezők:  
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Marquinhos (brazil, Atlético Mineiro – Brazília, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Anderson Esiti (nigériai, PAOK – Görögország)
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.