FTC: argentin szélső érkezett a River Plate-től – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 12:18
null
Carlos Auzqui (balra) érkezett a Ferencvároshoz a Spanyolországba igazoló Myrto Uzuni pótlására (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/argentin-bajnok-es-kupagyoztes-szelsovel-erositunk" target="_blank">fradi.hu</a>)
Bejelentette Carlos Auzqui szerződtetését a Ferencváros. A 30 éves argentin labdarúgó a River Plate-től érkezett a magyar bajnoki címvédőhöz.

Argentin sajtóinformációra hivatkozva először február elsején adtunk hírt Carlos Auzqui lehetséges szerződtetéséről, egy nappal azután, hogy Myrto Uzuni a spanyol élvonalbeli Granadába igazolt. Néhány nappal később az argentin média már azt írta, megszületett a megállapodás a felek között a 30 éves szélső átigazolásáról.

Szombat kora délután hivatalossá vált, hogy a jobb oldali támadó a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

Az argentin sajtó úgy tudja, az FTC 600 ezer eurót fizetett a Transfermarkt által 3.5 millió euróra taksált Auzqui játékjogáért, és az átigazolási díj további százötvenezer euróval emelkedhet, ha a Fradi ősszel bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A labdarúgó iránt állítólag a Vélez Sarsfield, a Cruzeiro és a Nacional is érdeklődött.

A Ferencváros nem adott tájékoztatást Auzqui szerződésének részleteiről, de az argentin sajtó korábban azt írta, a játékos megállapodása 2024-ig szól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta Carlos Auzqui a FradiMédiának. A Ferencváros hatalmas múlttal rendelkező klub, nem akármilyen ajánlólevéllel, és ezt megtapasztaltam, amikor megérkeztem ide. Alig várom, hogy megkezdődjön az új kalandom. Izgatott vagyok, mert nagy álmom volt, hogy Európában is kipróbáljam magamat, és örülök, hogy most ez az idő is elérkezett. Nagyon remélem, hogy segíteni tudok a csapatnak a játékommal, a góljaimmal és együtt elérjük a nagy célokat.”

„A pályán főleg az intenzitásomat, a gyorsaságomat és az egy egy elleni játékomat szeretném kamatoztatni, illetve jellemző rám, hogy sok keresztpasszal játszom meg a társaimat. Elsősorban támadó vagyok, így a gólokért és a pontos passzokért felelek, bízom benne, hogy hamarosan a vezetőedző rendelkezésére állhatok a pályán is. A célok egyértelműek, megnyerni a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, és remélem, hogy a közeljövőben a Fradi ismét egy európai kupasorozat csoportkörében szerepelhet majd” – tette hozzá.

Auzqui az Estudiantes nevelése, a csapattal 2010-ben bajnokságot nyert. 2017 februárjában 2.5 millió euróért a 35-szörös argentin bajnok River Plate-hez igazolt, amelynél nem vált alapemberré, összesen 42 tétmérkőzésen lépett pályára – ezeken négy gólt és hat gólpasszt jegyzett –, időközben pedig kölcsönben szerepelt a Huracánnál, a Lanúsnál és a Talleresnél is.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Marquinhos (brazil, Atlético Mineiro – Brazília)
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik