Bp. Honvéd: vereség a Napolitól a nyitó meccsen

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 18:09
A Budapest Honvéd U19-es csapata 2–0-s vereséget szenvedett a Napoli Primavera együttesétől az olaszországi Viareggióban megrendezett nemzetközi utánpótlástorna első csoportmérkőzésén. A nápolyiak kezdőcsapatában helyet kapott Novothny Soma is, a két gólt Roberto Insigne (31. perc) és Guiseppe Fornito (55. perc) szerezte.

A 65. Viareggio-kupán 24 olasz és 24 külföldi együttes vesz részt. A Budapest Honvéd a 10. csoportba került, amelyben a Napoli mellett a Lecce és a LIAC New York lesz a továbbiakban (csütörtökön és szombaton) az ellenfele. A csoportokból csak az első helyen végzett együttesek jutnak tovább.

A Napoli elleni mérkőzésre Somogyi Krisztián vezetőedző az alábbi összeállításban küldte pályára a Honvédot: Szemerédi – Botka, Pintér, Gengelickzi – Balogh, Holender, Farkas, Nagy, Vécsei – Pantovics, Bobál G.

A tuttonapoli.it beszámolója szerint a Honvéd jól kezdte a találkozót, az első harminc percben sikeresen akadályozta meg a „hazai” rohamokat, de az első félidő derekán kapott gól után a Napoli teljesen átvette a játék irányítását, a második játékrész első tíz percében szerzett újabb góllal pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát. A Honvéd becsületesen küzdött a pontszerzés reményében, de gólt nem szerzett a nyitó meccsen. A csoport másik találkozóján a Lecce szintén 2–0-ra győzte le a LIAC New York-ot.

A Budapest Honvéd nem először vesz részt a rangos olaszországi utánpótlás seregszemlén, az előző évben az Empoli, az Arzenese és a Pahtakor volt az ellenfél, akkor egy döntetlennel, valamint két vereséggel a csoport utolsó helyén végeztek a kispesti fiatalok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik