Bp. Honvéd: Hidi mellett egy válogatott csatár is érkezik

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 06:40
null
Hidi Patrik a Honvéddal kezdte meg a téli felkészülést, és ha aláír korábbi klubjához, akkor hamarosan a csapat után utazhat a törökországi edzőtáborba (Fotó: Földi Imre)
Információnk szerint Hidi Patrik és a Costa Rica-i válogatott Mayron George is  szerződést köthet a Bp. Honvéd labdarúgócsapatával és a középpályás, valamint a csatár egyaránt csatlakozhat a Törökországban készülő együtteshez.

 

Büszke volt az együttesre Djordje Kamber. A Budapest Honvéd csapatkapitánya szerint helytálltak a török első osztályú Gaziantep elleni felkészülési mérkőzésen (0–1).

„Erősebb csapattal futballoztunk, mint a miénk, ráadásul a Gaziantep a hétvégén már bajnokit játszik a Fenerbahce ellen, így a felkészülésben is máshol tart, játékosai frissebben mozogtak – mondta lapunknak Djordje Kamber, a kispestiek 36 esztendős védője. – A kontráink jól működtek, a védelmünk is stabil lábakon állt. Ahhoz képest, hogy első felkészülési mérkőzésünket játszottuk, elégedettek lehetünk. A szakmai stáb néhány kényszermegoldást is választott, például Naser Aliji nem eredeti posztján, a bal oldalon, hanem belső középpályásként szerepelt, hiszen többen is sérüléssel bajlódnak.

A belső középpályások közül ketten nincsenek hadra fogható állapotban (a vállműtétje után rehabilitációt végző Gazdag Dániel, valamint az ágyékhúzódásával régóta küzdő Nagy Gergő), míg Vadócz Krisztián az uruguayi Penarolba szerződött. Egyértelmű, hogy középpályást kell szerződtetnie a klubnak, s információnk szerint már meg is tette a szükséges lépéseket: Hidi Patrik írhat alá. A kispesti nevelésű középpályás legutóbb a kazah Jertisz Pavlodarban (oroszos átírásban: Irtis Pavlodar) futballozott, de november végén lejárt a megállapodása, így szabadon szerződtethető.

Nemcsak a középpályássorba, hanem a támadószekcióba is érkezhet futballista: úgy tudjuk, a 13-szoros Costa Rica-i válogatott csatár, Mayron George kerülhet Kispestre. A 189 centiméter magas, 26 éves center az FC Midtjyllandtól érkezhet a Honvédhoz. A légiós legutóbb a norvég első ligás Valerengában futballozott kölcsönben, s ősszel tíz bajnokin két gólig jutott.

Giuseppe Sannino együttese legközelebb szerdán 15 órakor lép pályára, az albán Partizani Tirana ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd pénteken a Hajduk Splittel méri össze az erejét a török edzőtáborban. Könnyen elképzelhető, hogy a horvátok ellen már a két új szerzemény is szerepet kap.

*TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
**Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
***Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Hidi Patrik (Jertisz Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolható), Anel Hadzic (bosnyák, Fehérvár), Mayron George (Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia, legutóbb kölcsönben Valerenga – Norvégia)
****Távozók: Enisz Ben-Hatira (tunéziai-német), Hegedűs Márk, Vadócz Krisztián (szabadon igazolhatóként, CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Lukács Dániel (Tiszakécske), Temesvári Attila (Tiszakécske), Tömösvári Bálint (kaposvári kölcsön után ETO FC Győr)
**Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladislav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (DVTK, Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

A BP. HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
január 3.
Edzőtábor:január 10–19., Antalya (Törökország)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.:
Bp. Honvéd–Gaziantep FK (török I. o.) 0–1
Január 15., szerda, 15.00: Bp. Honvéd–Partizani Tirana (albán I. o.)
Január 17., péntek: Bp. Honvéd–Hajduk Split (horvát I. o.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik