Felkészülés: egygólos vereséget szenvedett első meccsén a Honvéd

Vágólapra másolva!
2020.01.12. 16:01
null
A Honvéd kezdőcsapata a Gaziantep ellen (Fotó: honvedfc.hu)
A török bajnokság 9. helyén álló Gaziantep a 88. percben értékesített tizenegyessel 1–0-s győzelmet aratott a Törökországban edzőtáborozó Budapest Honvéd felett. A DVTK sikerrel kezdett Cipruson, 2–0-ra verve meg a másodosztályú Oniszilosz Szotiraszt.

 

A honvedfc.hu beszámolója szerint az első félidőben Batik Bencének volt egy ígéretes megindulása, valamint Davide Lanzafamének egy szabadrúgása, ám a törökök kapusa mindkétszer védeni tudott. A 60. percben ismét csak Lanzafame villant nyolc méterről kapura fordulva és lőve, de gól ebből sem lett. A 88. minutumban aztán a 2002-es születésű László Dávid tizenhatoson belüli szerelését szabálytalannak ítélte a játékvezető, a megítélt büntetőt Olarenwaju Kayode értékesítette, ezzel pedig megnyerte a Gaziantepnek a meccset.

A DVTK is lejátszotta első edzőmérkőzését a téli felkészülés jegyében, a miskolci egylet a ciprusi másodosztályban szereplő Oniszilosz Szotirasz ellen győzött két góllal. Mirko Ivanovszki duplázott a borsodiaknál. A csapatban az edzőtáborba elutazó minden mezőnyjátékos lehetőséget kapott, 45-45 perc erejéig – derült ki a dvtk.eu beszámolójából.

AZ NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Bp. Honvéd–Gaziantep FK (török I. o.) 0–1
Titanic Mardan sportközpont, 50
néző
HONVÉD:
Tujvel (Berla, a szünetben; Megyeri, 77.) – Ikenne-King (Uzoma, a szünetben), Batik (Kálnoki-Kis, a szünetben), Kamber, Niba (Lovric, a szünetben), Kukoc (Szendrei, 59.) – Banó-Szabó (Buna, 65.), Kesztyűs (Török, 82.), Aliji (Irimiás, 77.) – Lanzafame (László D., 72.), Moutari (Cipf, 59.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Gólszerző:Kayode (88. – 11-esből)

KN Oniszilosz Szotirasz (ciprusi II. o.)–DVTK 0–2
DVTK, I. félidő: Danilovics – Sesztakov, Polgár, Tamás M., Memolla – Márkvárt, Egerszegi – Hasani, Rui Pedro, Kiss T. – Tabakovic. II. félidő: Danilovics – Farkas M.,Szűcs K., Orosz M., Orosz D. – Vági, Iszlai – Zsiga, Tóth B., Cortés – Ivanovszki
Gólszerző: Ivanovszki (49., 80.)

A BP. HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:január 3.
Edzőtábor:január 10–19., Antalya (Törökország)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.:
Bp. Honvéd–Gaziantep FK (török I. o.) 0–1
Január 15., szerda: Bp. Honvéd–Partizani Tirana (albán I. o.)
Január 17., péntek: Bp. Honvéd–Hajduk Split (horvát I. o.)

A DIÓSGYŐRI VTKTÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:január 3.
Edzőtábor:január 9–19., Ajia Napa (Ciprus)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.:
KN Oniszilosz Szotirasz (ciprusi II. o.)–DVTK 0–2 (Ivanovszki 49., 80.)
Január 18., szombat, 17.00: Górnik Zabrze (lengyel I. o.)–DVTK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik