nemzetisport.hu 2018.02.25 12:31 Frissítve: 2018.02.25 12:30

Bódog Tamás: Aki csak alibizik a pályán, arra nem lesz szükségünk

Szombaton a 20. forduló mérkőzéseivel folytatódtak a labdarúgó NB I 2017–2018-as kiírásának küzdelmei. A listavezető Ferencváros hazai pályán 5–2-re megverte a címvédő Budapest Honvédot, míg a Videoton 2–1-re legyőzte a Vasast. A DVSC meglepetésre kikapott a Balmazújvárostól, a Paks felülmúlta a DVTK-t, az Újpest nyert a Haladás ellen, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia pedig nem bírt egymással. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!

Bódog Tamás (jobbra) sok játékosával kapcsolatban elbizonytalanodott (Fotó: Meder István, archív)

 

FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD 5–2

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője: – Megérdemelt győzelmet arattunk, mégiscsak háromgólos különbséggel nyertünk. Intenzív, lüktető meccset láthattunk. Jól is kezdtünk, de a Honvéd kihasználta a figyelmetlenségünket, s előnyt szerzett. A csapat erejét mutatja, hogy talpra álltunk, önmagunkra találtunk, s még az első félidőben megfordítottuk az eredményt. Tisztában voltunk azzal, hogy a három egyes előny nem elég, még gólt kell szereznünk ahhoz, hogy három pontot szerezzünk. Nem lőttük meg a negyediket, így Eppel Márton gólja után Dibusz Dénes kellett ahhoz, hogy ne három három álljon az eredményjelzőn. Dénes az ország az egyik legjobb kapusa, ezt most is bizonyította. Nem szabad ilyen könnyelműen játszanunk a jövőben, minél hamarabb le kell zárnunk a mérkőzést. A legfontosabb, hogy megmutattuk, erős csapatunk van.

Supka Attila, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Nagyon nehéz bármit is mondani ilyen meccs után, hiszen nem ezért jöttünk az Üllői útra. Szerettünk volna eredményesebben futballozni, biztatóan is kezdtünk, a célunkat elértük, egy kontratámadás végén megszereztük a vezetést. Azonban olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem ilyen szinten, hanem alacsonyabb osztályban is megtorolnak. Például olyan szabadrúgás-szituációból kaptunk gólt, amelyre készültünk... A szünetben rendeztük a sorokat, sikerült is szépítenünk. A kihagyott tizenegyes nyilván rossz érzés volt, hiszen egyenlíthettünk volna, teljesen más meccs is kikerekedhetett volna. Így viszont ki kellett nyílnunk hátul, s a Fradi ki is használta. Mindenkinek megvolt a saját embere a rögzített játékhelyzeteknél, de a játékosoknak nem mindig sikerült megoldaniuk a feladatukat. Pedig mindent megbeszéltünk meccs előtt, tudtuk, hogy Varga Roland jól rúgja a szabadrúgásokat, ne szabálytalankodjunk a kapunk előterében. És mégis... Nincs mit tenni, tanulunk ebből a meccsből, s előrenézünk.

PAKS–DVTK 2–1

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Rengeteget dolgoztunk, hogy miénk legyen a három pont, végig kézben tartottuk az irányítást. Időnként jól is játszottunk, több lehetőségünk volt a gólszerzésre, megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Hirtelen majdnem kicsúszott a számon, hogy hozzá vagyunk szokva, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt... de nem mondok ilyet! A hiba benne van a futballban, a meccs kilencven percig tart, nyilván más lett volna az egész mérkőzés, ha az első percben tizenegyest kapunk, szerencsére így is győztünk. Nehéz az olyan agresszívan letámadó, sokat futó riválissal játszani, mint a Diósgyőr. Feltérképeztük az ellenfelet, s arra készültünk, hogy a középpályán két jó passz után indítjuk a beinduló támadóinkat, mert az már szinte gólhelyzettel ér fel. Különösen a mérkőzés végén több olyan akciónk is volt, amelynek végén gólt szerezhettünk volna. Ehhez rengeteget kellett futni, de a játékot mindig befolyásolja az ellenfél teljesítménye.

Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója: – Semmit sem sikerült végrehajtania a csapatnak. Nagyon nem így képzeltem el ezt a bajnokit. Minden baj volt. Magamtól sohasem mondanám, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet, de ha ön így látta… Szívesen vitatkoznék, de nem tudok. Nagyon nehéz bármit is mondani, minden vereség megviseli az embert. A játék, amelyet elterveztünk, nem sikerült, a hozzáállás, amit elvárok, nem volt meg, pedig akartak a fiúk, mégis... Azért sok játékossal kapcsolatban elbizonytalanodtam, hogy elegendő-e ez a teljesítmény ahhoz, hogy helyet kapjanak a csapatban. Nem azért kerül be valaki, hogy meglegyünk tizenegyen, itt harcolni, futni, ütközni kell, ha nem nyered meg a párharcokat, és nem vagy eléggé akaratos, így jársz, mint mi. Aki csak alibizik a pályán, arra nem lesz szükségünk.

MEZŐKÖVESD–PUSKÁS AKADÉMIA 0–0

Tóth László, a Mezőkövesd edzője: – Kuttor Attilának nincs pro licence, a szabály szerint csupán hatvan napig nyilatkozhatott a mérkőzések utáni hivatalos sajtótájékoztatókon – ezentúl én helyettesítem ezeken a médiaeseményeken. Nehéz találkozó volt, és sajnálom a csapatot, mert többet érdemelt volna a döntetlennél. A játékosok vállalták a kockázatot, volt három-négy gólszerzési lehetőségük, míg ellenfelünknek egyetlen helyzete sem akadt. Az összkép alapján három pontot érdemeltünk volna. Az igaz, hogy stabilan védekeztünk, de több helyzetet is ki tudtunk alakítani, és szerintem lehetett látni a csapatjátékban az új stílusjegyeket is. Ez már nem az a Mezőkövesd, amelyet az ősszel láthattak a szurkolók. A keretben minőségi változások történtek, bizakodva tekintünk a jövőbe.

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, és ez be is igazolódott. Az első félidőben tapogatózó játék folyt, szervezett ellenféllel találtuk magunkat szemben, de pontatlanok voltak a beadásaink. A második játékrészben végig a mi akaratunk érvényesült, csak a gólszerzés nem sikerült. Állítom, hogy sok csapat meg fog szenvedni Mezőkövesden. Az lett volna a találkozó fordulópontja, ha kihasználjuk egyetlen ajtó-ablak helyzetünket, de nem sikerült. Az a tanulság, hogy értékesíteni kell az adódó lehetőségeket. Van hiányérzetem, két ponttal többet szerettem volna szerezni.

VIDEOTON–VASAS 2–1

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője: – Nagyon fontos volt, hogy a hosszú szünetet követően győzelemmel rajtoljunk. Nem csak a győzelem miatt tudok gratulálni a játékosaimnak, a hozzáállásuk is kifogástalan volt. Jó tempójú mérkőzést játszottunk, sok párharccal, helyzettel. Szerintem a nézők nem unatkoztak. Számítottam rá, hogy a Vasas ennyire megnehezíti a dogunkat. A Vasas ugyanis az elmúlt időszakban többször is jó eredményt ért el a Videoton ellen, és azt sem szabad elfelejteni, mégiscsak ez volt az első tétmérkőzés. Ellenfelünk egyébként a nyáron még az Európa-ligában szerepelt, és nem lett rosszabb csapat, mint akkor volt. Sajnos, volt egy-egy értelmezhetetlen labdavesztésünk, ugyanakkor az ellenfél szabad- és szögletrúgásait jól védekeztük ki. Ha olyan „élesek” leszünk, mint voltunk a rajton, a Honvéd ellen is megszerezhetjük a három pontot.

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: – Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, de a mérkőzésben több volt. Nem éreztem tudáskülönbséget a két csapat között, végig próbáltunk irányítani, s játszottuk a futballt. Még emberhátrányban is támadtunk, a játékosaim mindent elkövettek, hogy ne maradjunk pont nélkül. Egy nullás hazai vezetés után a Videoton újabb gólt szerezhetett volna, de az is igaz, hogy egy egy után megfordíthattuk volna az állást. Az első negyvenöt perc kiegyensúlyozott játékot hozott, reális eredménnyel. A második félidőben viszont a játékvezetőnek több érdekes ítélete is volt. A játékunkban megvolt az akarat és a frissesség, ez jobb eredményt is eredményezhetett volna. Megyünk tovább, és reméljük, hogy a Haladás ellen a játékunk és a hozzáállásunk eredményességgel is párosul.

ÚJPEST–HALADÁS 1–0

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – Nagy győzelmet arattunk. Tudtuk, hogy a Haladás az új vezetőedzőjével nagyon fegyelmezett, határozott csapattá vált, biztosak voltunk benne, hogy kevés helyzetünk lesz, és jól kell gazdálkodnunk velük. Az első félidő középen sok labdát veszítettünk, ezekből tudtak építkezni a szombathelyiek. A második félidő elején szerencsénk volt, mert két nagy helyzete is volt a Haladásnak, de utána jobbak voltunk, jókor szereztük a gólunkat, és a kiállítás után már a kezünkben volt a mérkőzés. Lázár Bence tragikus halála miatt borzalmasan nehezek voltak az utóbbi napok, de mindenki úgy ment ki a pályára, hogy mindenáron nyerni akar. Ilyen esetekben néha természetesen túláradnak az érzelmek, és ez visszaüthet, amikor döntéseket kell hozni a pályán, de szerencsére mindenkinek inkább erőt adott. A győzelmet Bencének ajánljuk. Aki nyerni akar, annak mindig szüksége van némi szerencsére. Voltak nehéz perceink, sokat tettünk a sikerért.

 
Az NB I-es csapatok téli átigazolásai
Az NB I-s csapatok téli felkészülési programja

Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője: – Meggyőződésem, hogy nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat győzött. Jól kezdtünk, igyekeztünk letámadni a hazai védőket, eleinte sikerrel. A gólig mi játszottunk jobban és szervezettebben, több helyzetet dolgoztunk ki. Az első félidőben Myke Bouard Ramos, a másodikban Kovács Lóránt és Karol Mészáros hagyott ki nagy helyzetet. Talán jobb lett volna megpróbálni kisebb gólokat lőni, vagy az erő helyett az eszünket használni. A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat. Természetesen próbáltam valamit kezdeni az új helyzettel az egyébként teljesen jogos kiállítás után, ám akkor már nagyon nehéz szituációban voltunk. A hazaiak okos, labdatartó játékkal uralták a meccs végét. Cserékkel még próbáltam frissíteni a csapatot, de nem segített. Nem volt ez olyan rossz, jó partit játszottunk a jó Újpest otthonában. Nem történt tragédia, megyünk tovább, a fiúknak is mondtam, hogy fel a fejjel, a legközelebbi meccsen megpróbálunk ismét felülni a sikerhullámra.

DVSC–BALMAZÚJVÁROS 0–2

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: – Az egészséges agresszivitással meglepett minket a Balmazújváros. Ebben sokkal jobbak voltak az ellenfeleink. A mieinknek pedig tudomásul kell venniük, a futball férfias játék. Aki nem nyer párharcokat, az veszít. Ezen a meccsen alig nyertünk csatát, ennek tudható be a vereségünk. Azt gondoltam, ha kétcsatáros játékra állunk át, hatékonyabbá válnak a támadásaink. Tévedtem. Az első félidőben kiegyensúlyozott játék folyt a pályán, a másodikban azonban hiába támadtunk többet, a vendégek kontrái sikerültek. A gyámoltalanságunk, az erélytelenségünk és a pontatlanságunk miatt történt az a pályán, amit a Balmazújváros akart. Nem véletlenül mondogattam a téli szünetben, hogy nem csak a tabella elejét kell nézni, könnyen bajba kerülhetünk, ha nem figyelünk a mögöttünk lévő csapatokra.

Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője: – Türelmes futballt kaptam a játékosaimtól. A csapat jó érzékkel kivárt, hogy aztán a második félidőben eldönthesse a három pont sorsát. Azt mondtam a meccs előtt, hogy a harmadik helyen álló Debrecen ellen a döntetlennek is nagyon örülnék, ezért aztán nem feltétlenül kell fejjel nekirohanni az falnak. A téli szünetben megpróbáltuk bővíteni a csapat taktikai repertoárját. Azt mindenki tudja rólunk, hogy jól kontrázó csapat vagyunk, most megmutattuk, hogy pozíciós futballra is képes a társaság. A kimaradt helyzetek miatt sem lehetek elégedetlen. Felkészültünk arra, hogy a szünet után nagyobb sebességre kapcsol a DVSC, és azt is tudtuk, ha kinyílik a Loki védelme, a gyors csatáraink révén eredményesek lehetünk. A sikerhez kellett Rudolf Gergely is, aki csereként beállva bizonyította, ha bíznak benne, remek dolgokra is képes.

NB I, 2017–2018, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 24., SZOMBAT
HELYSZÍN 
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Videoton–Vasas 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSzabó Zsolt
1525
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0–0
Mezőkövesd, Városi StadionBerke Balázs
1500
Debreceni VSC–Balmazújváros 0–2
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
1824
Paksi FC–Diósgyőri VTK 2–1
Paks, Városi Stadion
Solymosi Péter
852
Újpest FC–Haladás 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionKassai Viktor
2050
Ferencváros–Bp. Honvéd 5–2 Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
7225
TABELLA • TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS 
  1. Ferencvárosi TC 20 13 5 2 43–19 +24  44
  2. Videoton FC 20 12 5 3 43–23 +20  41
  3. Debreceni VSC 20 9 4 7 34–25 +9  31
  4. Újpest FC 20 7 8 5 27–25 +2  29
  5. Budapest Honvéd 20 8 4 8 33–35 –2  28
  6. Paksi FC 20 7 6 7 29–31 –2  27
  7. Diósgyőri VTK 20 7 4 9 33–32 +1  25
  8. Puskás Akadémia FC 20 6 6 8 26–31 –5  24
  9. Balmazújváros 20 5 7 8 26–28 –2  22
10. Vasas FC 20 6 3 11 25–39 –14  21
11. Szombathelyi Haladás 20 6 2 12 19–34 –15  20
12. Mezőkövesd Zsóry FC 20 3 8 9 20–36 –16  17

 

2021.01.17 21:04:38

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bognáréknál természetesnek tűnt, hogy a fiúk is a focival kelnek és fekszenek.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.