S. T. J. 2021.01.19 23:54 Frissítve: 2021.01.20 01:00

Az éllovas a sereghajtó ellen – folytatódik az NB I!

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Az utolsó négy őszi mérkőzésen három gólt szerzett Roko Baturina, az FTC csatára, aki sorrendben az MTK Budapest, a DVTK és a ZTE FC kapujába is betalált. Az utolsó őszi mérkőzés után aztán hazautazott Horvátországba; előbb Splitben töltött néhány napot, majd Zágrábban, ahol átélte a szörnyű földrengést. Lapunknak a futballista elmesélte, épp a párjával sétáltak az utcán sétáltunk, amikor váratlanul megmozdult a föld. Úgy érzi, szerencsések voltak, mert egy épületben sokkal nagyobb pánik lett volna úrrá rajtunk.

• Mindössze tizennyolc nap állt rendelkezésükre az Újpest futballistáinak ahhoz, hogy ráhangolódjanak az első tavaszi bajnokira. Michael Oenning, a lilák télen kinevezett 55 esztendős német vezetőedzője lapunknak elmondta, próbáltak nagy hangsúlyt fektetni a megfelelő fizikai terhelésre, és a négy felkészülési mérkőzés is fontos volt. A csapat futballjával kapcsolatos szakmai kérdésekre azonban szerinte két-három hónap múlva érdemes visszatérni, kéthétnyi közös munka után nehéz lenne érdemben nyilatkoznia. Azt azonban tudja, hogy mit szeretne látni: támadófutballt!

• Továbbjutott a női kosárlabda Euroliga negyedöntőjébe a Sopron, miután a bourges-i buborékban legyőzte a házigazda együttest. Jelena Brooks, a Sopron magasbedobója főszerepet vállalt a sikerből, 19 pontot, nyolc lepattanót és két gólpasszt jegyzett. Pedig a légiós szerint rosszul kezdtek – a könnyű magyar bajnoki meccsek után kellett öt perc, hogy felébredjenek, utána viszont harmincöt percen át jól játszottak. Hogy mit válaszolt Brooks arra a kérdésünkre, hogy a Lyon, Prága, Fenerbahce hármasból melyikkel találkozna szívesen a folytatásban, kiderül cikkünkből.

2021.02.24 21:41:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Visszaszerezte önbecsülését a Fehérvár.

2021.02.24 14:23:01

Labdarúgó NB I HATÁR DÁVID

Nikolics tizenegyesgólja után Stopira mind a két kapuba betalált • A fehérváriak a Budafokkal találkoznak.

2021.02.24 13:14:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A felcsútiak elszenvedték első idei vereségüket, a lila-fehérek 2–1-es győzelemmel jutottak tovább.

2021.02.24 11:06:24

Labdarúgó NB I K. T. I.

A házigazda már a 10. percben emberelőnybe került, de a vezetést így is a Honvéd tudta megszerezni…