Átigazolások: Lamkel Zé a Fradit választaná; Boliért csatárt ajánlanak – sajtóhírek

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 11:47
null
Lamkel Zé már aláírt Cipruson, amikor megtagadta az orvosi vizsgálatot, hogy csatlakozhasson az FTC-hez (Fotó: AFP)
Török sajtóértesülések Franck Bolit, a Ferencváros támadóját szerződtetné az élvonalbeli Gaziantepspor. A klub állítólag nem csak pénzt, hanem Ángelo Sagal játékjogát is felajánlotta a zöld-fehéreknek. Cipruson és Belgiumban pedig arról cikkeznek, hogy a kameruni Lamkel Zé a Ferencvárost választhatja az Omonia Nicosia helyett, amelynél már orvosi vizsgálatra várták.

 

Belga lapok szerint a Ferencváros ajánlatot tett Didier Lamkel Zéért, a Royal Antwerp támadójáért. A történet azonban nem ilyen egyszerű, mivel a kameruni csatár állítólag előszerződést kötött az Omonia Nicosiával, ráadásul már Cipruson is tartózkodott, hogy részt vegyen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Ezt azonban végül megtagadta, mivel a sajtóhírek szerint egy jobb ajánlatot kapott a Ferencvárostól.

Az Omonia hivatalos közleményben erősíti meg a játékos visszalépését, ráadásul jogi lépéseket tervez a FIFA-nál a támadóval és a következő klubjával szemben.

Lamkel Zének nem ez az első konfliktusa, 2021 januárjában érdekes módját választotta, hogy távozhasson a Royal Antwerptől.A legnagyobb rivális, az Anderlecht mezében jelent meg edzésen, így mutatta meg mindenkinek, mennyire elege van csapatából. Az akció viszont nem sült el jól, még az edzőközpontba sem engedték be. Az eset után a tavaszt még a belga klubnál töltötte, majd a 2021–2022-es idényt már a DAC-ban kezdte meg, de azóta megfordult kölcsönben Oroszországban és a francia Metzben is.

A Dunaszerdahely színeiben összesen hét alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, valamint egy fellépést a Szlovák Kupában is elkönyvelhetett. Ez idő alatt összesen 2 gólig és 3 gólpasszig jutott. Szerződését idő előtt felbontották, mivel Lamkel Zé többször is jelezte távozási szándékát.

Az egyszeres kameruni válogatott csatár akár Franck Boli pótlására is érkezhet, akinek a lehetséges távozásáról török források írtak . Az elefántcsontparti játékos iránt a török élvonalban szereplő Gaziantepspor érdeklődik. A helyi sajtóban azonban az is megjelent, hogy a Süper Lig előző kiírásának tizenötödik helyezettje nem csak pénzt, hanem a chilei válogatott szélső, Ángelo Sagal játékjogát is felajánlotta a zöld-fehéreknek.

 

A értesülésekkel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, de a klub átigazolási sajtóhíreket, pletykákat nem kommentál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Mats Knoester
(holland, Heracles – Hollandia, szabadon igazolhatóként),Xavier Mercier(francia, OH Leuven – Belgium, szabadon igazolhatóként),Rasmus Thelander(dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként),Adama Traoré(mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek:Csontos Dominik(Soroksár),Gera Dániel(Puskás Akadémia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:Andrian Kraev(bolgár, Levszki Szófia – Bulgária),Filip Krasztev(bolgár, Lommel – Belgium, legutóbb kölcsönben Levszki Szófia, Bulgária), Didier Lamkel Zé (kameruni, Royal Antwerp – Belgium) Távozók:Miha Blazic(szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként),Csonka András(Budafoki MTE, kölcsön után végleg),Lasa Dvali(grúz, APOEL – Ciprus, szabadon igazolható),Róbert Mak(szlovák, Slovan? – Szlovákia, szabadon igazolható),Marko Marin(német, visszavonul),Somália(Wergiton do Rosário Calmon, brazil, szabadon igatolható),Szerető Krisztofer(soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe távozók:Roko Baturina(horvát, NK Maribor – Szlovénia),Iyinbor Patrick(Vasas, ismét kölcsönbe),Katona Bálint(Kecskeméti TE, ismét kölcsönbe),Katona Máté(soroksári kölcsön után Kecskeméti TE),Varga Ádám(soroksári kölcsön után Kecskeméti TE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Olekszandr Zubkov(ukrán, al-Ain – Arab Emírségek; Sahtar Doneck – Ukrajna), Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantepspor – Törökország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik