CS. B. 2022.01.14 12:18 Frissítve: 2022.01.18 09:53

DAC: idő előtt távozik a balhés kameruni csatár

A szlovákiai Fortuna Ligában szereplő DAC a hivatalos oldalán közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Didier Lamkel Zével. A 25 éves kameruni csatár tavaly szeptemberben a belga Royal Antwerpentől érkezett kölcsönjátékra Dunaszerdahelyre. Eredetileg az évad végéig szólt a felek közit megállapodás, de a dunaszerdahelyiek eleget tettek a játékos többszörös távozási kérelmének.   

Idő előtt távozik a DAC-től Lamkel Zé (Fotó: dac1904.sk)

 

Nagy fogásnak tűnt Didier Lamkel Zé a tavaly nyári átigazolási időszakban, hiszen akkor még 4.5 millió euróra taksálta értékét a mérvadó Transfermarkt, így ő volt a szlovák bajnokság legértékesebb játékosa. De ez már a múlt, hiszen egyrészt csütörtökön bejelentette a DAC a távozását, másrészt a jelenlegi kiírás során 2 millió eurót esett a 195 centiméter magas csatár ára.

Lamkel Zé összesen 7 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, valamint egy fellépést a Szlovák Kupában is elkönyvelhetett. Ez idő alatt összesen 2 gólig és 3 gólpasszig jutott.

„A játékos nyilvánosan, több alkalommal is kifejezte távozási szándékát. Szerettük volna lezárni a találgatásokat, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás minden érintett félnek. Nem akarunk olyan klub lenni, amelyet a játékosok csak kényszermegoldásként választanak, miközben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt” – kommentálta a kameruni játékos távozását Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Lamkel Zé különös figura, körülötte mindig történik valami. Vagy a pályán, vagy azon kívül. Tavaly januárban úgy szerette volna kikényszeríteni a Panathinaikoszba szerződését – amelynek akkor Bölöni László volt az edzője –, hogy az Antwerpen fő ellenlábasa, az Anderlecht mezében érkezett az edzésre. Ezért a tartalékcsapatba száműzte őt a belga csapat vezetősége. A kameruni válogatott később bocsánatot kért cselekedetéért, majd az utolsó tizenhárom fordulóban remekelt a pályán: hét gólt szerzett és három gólpassza is volt.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.