CS. B. 2022.01.14 12:18 Frissítve: 2022.01.18 09:53

DAC: idő előtt távozik a balhés kameruni csatár

A szlovákiai Fortuna Ligában szereplő DAC a hivatalos oldalán közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Didier Lamkel Zével. A 25 éves kameruni csatár tavaly szeptemberben a belga Royal Antwerpentől érkezett kölcsönjátékra Dunaszerdahelyre. Eredetileg az évad végéig szólt a felek közit megállapodás, de a dunaszerdahelyiek eleget tettek a játékos többszörös távozási kérelmének.   

Idő előtt távozik a DAC-től Lamkel Zé (Fotó: dac1904.sk)

 

Nagy fogásnak tűnt Didier Lamkel Zé a tavaly nyári átigazolási időszakban, hiszen akkor még 4.5 millió euróra taksálta értékét a mérvadó Transfermarkt, így ő volt a szlovák bajnokság legértékesebb játékosa. De ez már a múlt, hiszen egyrészt csütörtökön bejelentette a DAC a távozását, másrészt a jelenlegi kiírás során 2 millió eurót esett a 195 centiméter magas csatár ára.

Lamkel Zé összesen 7 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, valamint egy fellépést a Szlovák Kupában is elkönyvelhetett. Ez idő alatt összesen 2 gólig és 3 gólpasszig jutott.

„A játékos nyilvánosan, több alkalommal is kifejezte távozási szándékát. Szerettük volna lezárni a találgatásokat, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás minden érintett félnek. Nem akarunk olyan klub lenni, amelyet a játékosok csak kényszermegoldásként választanak, miközben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt” – kommentálta a kameruni játékos távozását Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Lamkel Zé különös figura, körülötte mindig történik valami. Vagy a pályán, vagy azon kívül. Tavaly januárban úgy szerette volna kikényszeríteni a Panathinaikoszba szerződését – amelynek akkor Bölöni László volt az edzője –, hogy az Antwerpen fő ellenlábasa, az Anderlecht mezében érkezett az edzésre. Ezért a tartalékcsapatba száműzte őt a belga csapat vezetősége. A kameruni válogatott később bocsánatot kért cselekedetéért, majd az utolsó tizenhárom fordulóban remekelt a pályán: hét gólt szerzett és három gólpassza is volt.

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.