A bajnok Nyíregyháza győzelemmel búcsúzott Balmazújvárostól

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 15:50
Utolsó mérkőzését játszotta Balmazújvárosban a Nyíregyháza, ahol megőrizte idénybeli veretlenségét (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a már bajnok Nyíregyháza Spartacus utolsó balmazújvárosi mérkőzésén, pályaválasztóként 2–1-re legyőzte a Csákvárt.

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–1 (1–0)
Balmazújváros, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid)
NYÍREGYHÁZA: Bese Balázs – Baki (Gengeliczki, 62.), Alaxai, Temesvári – Farkas B., Tamás O. (Sigér Á., 79.), Nagy D., Nagy B. – Oláh B. (Gresó, 62.), Beke P. (Herjeczki, 79.), Kovácsréti (Vida K., 88.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P. (Nahirnij, 60.), Gregor, Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D. (Major M., 73.), Szakály D. – Tamás N. (Fejős, 81.), Simon A. (Nagy Z., 73.), Jablonszkij (Juhász L., 60.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Beke P. (32.), Alaxai (66.), ill. Murka (59.)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián: – Profi módon beleálltunk ebbe a mérkőzésbe is, szerettük volna megőrizni a hazai veretlenségünket. Kontroll alatt tartottuk a történteket, megvoltak a helyzeteink, és amennyi kellett a győzelemhez, annyit ki is adtunk magunkból. Ez volt most a legfontosabb, ezt is kértem a csapattól.
Tóth Balázs: – Szerettünk volna revansot venni a súlyos őszi hazai vereségért, meg is tettünk ezért mindent. Egész jó mérkőzés kerekedett belőle, dominálni tudtunk a bajnok otthonában, rengeteg volt a futás mindkét oldalon. Hiányérzetem, hogy sok helyzetet kihagytunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Utolsó balmazújvárosi mérkőzésére készült a már bajnok Nyíregyháza, amely számára az volt a tétje a találkozónak, hogy pályaválasztóként megőrzi-e veretlenségét a bajnokságban. Jól is kezdett a Szpari, már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, ám Nagy Dominik nagy helyzetben mellé lőtt. Nem sokkal később a Csákvár előtt adódott gólszerzési lehetőség, Ominger Gergő lövését azonban megfogta Bese Balázs. Majd sokáig csak távoli lövéseket láthatott a közönség, mígnem Zelizi Patrik hibájából megszerezte a vezetést a Spartacus: a vendégek kapusa egy hazaadás után készült elrúgni a labdát, Baki Ákos azonban belevetődött, így a labda Beke Péterhez került, aki kihasználta a ziccert. A félidő hátralévő részében nem sok izgalom történt.

A második félidő eleje is álmoskásan indult, majd az első helyzet Gregor Zalán nevéhez fűződött – ekkor Bese védett –, pár perccel később viszont egy sarokrúgás után Murka Benedek egyenlített. Azonban gyorsan jött a válasz, Alaxai Áron fejelt a kapuba egy kisszögletet követően, így újra előnybe került a Nyíregyháza. A gól után lezárhatta volna a mérkőzést a Szpari, ám Temesvári Attila és Nagy Dominik helyzeténél is védett Zelizi, a harmadik találat tehét nem jött össze. A hajrában még Vida Kristopher és Gengeliczki Gergő is betalálhatott volna, de a csákvári kapus ismét a helyén volt.

A Szpari győzelemmel búcsúzott Balmazújvárostól, a következő idényben ugyanis már a saját, új stadionjában játszik majd az NB I-ben. 2–1

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik