A Budafok nyerte meg a kiesési helyosztót, simán felülmúlta a PMFC-t

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:50
Vereségével egyre nehezebb helyzetben van a kiesés ellen küzdő Pécs (Fotó: Kurdi József)
Eseményekben gazdagra sikerült a Budafoki MTE és a Pécsi MFC mérkőzése a labdarúgó NB II 33. fordulójában. A három pontért érkező pécsi csapat az első félidőben két pirosat, a másodikban két gólt is kapott, a többi pályán történtek következtében viszont matematikailag még nem esett ki. A BMTE a következő idényben is ott lesz az NB II-ben, erről Zsóri Dániel, majd a csereként beálló Németh Márió gólja gondoskodott a majdnem telt házas Promontor utcai Stadionban (2–0).

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–PÉCSI MFC 2–0 (0–0)
Budapest, Promontor utca, 600 néző. Vezette: Bana Gergely (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M. (Jakab Cs., 83.), Lorentz, Kalmár O., Horváth O. – Csonka A. (Merényi, 55.), Oláh B., Soltész I. – Szerető (Németh M.), Vasvári Z. (Elek B., 83.), Kovács D. (Zsóri D., szünetben). Vezetőedző: Dajka László
PMFC: Varasdi – Szekszárdi M., Krausz, Hadaró – Harsányi I. (Varga B., 79.), Terbe (Takács Zs., 76.), Hudák M., Miknyóczki (Lacza, 65.), Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor, 76.), Rácz B. (Vas B., 65.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Zsóri (52.), Németh M. (75.)
Kiállítva: Krausz (17.), Hadaró (38.)
MESTERMÉRLEG
Dajka László: – Az első és a második kiállítás után olyan fölénybe kerültünk, hogy emiatt nehéz szakmailag értékelni a mérkőzést. Nehezen tudtuk bontani  a középpályát, de azt kell mondjam, hogy itt két-három meccse nagyon komoly teher nyomja a játékosokat és engem is. Ennél sokkal jobban tudunk futballozni, de most nagyon örülök, mert az alapcélt teljesítettük.
Mátyus János: – Az az érdekes helyzet, hogy a hazaiaknak is és a játékosaimnak is gratulálok, mert megtettünk mindent. Az első öt perc kivételével át tudtuk venni az irányítást, kezdtünk volna helyzeteket kialakítani, de utána történt pár dolog...

ÖSSZEFOGLALÓ

Győzelmi kényszerben érkezett Budafokra a Pécsi MFC, a Promontor utcaiak ellenben már egy döntetlennel bebiztosíthatták a bennmaradásukat.

A tétnek megfelelően mindkét csapat komolyan vette a feladatát, talán épp ezért sok szabálytalanságot és durvaságot láthattunk. A Pécs számára aztán hamar rémálommá vált a nagy küzdelem: először Krausz kapott pirosat Vasvári utolsó pillanatos lerántásáért, majd tíz perccel később Hadaró követte az öltözőbe, miután heves szóváltásba keveredett a játékvezetővel. A Budafok a kettős emberelőnyben kvázi teljesen átvette a domináló szerepet, szinte csak a Pécs térfelén folyt a játék, a vendégek csak ritkán tudták pár passznál tovább megtartani a labdát.

A második félidőben aztán megtört a jég, a csereként beálló Zsóri révén megszerezte a vezetést a dél-budai együttes. A pécsieknek ezután muszáj volt kinyílniuk, egyre többet merészkedtek a budafoki térfélre. Részben ebből is született a második hazai találat, Zsóri a saját térfelétől egészen a tizenhatosig mehetett, lövése után Németh Márió elé pattant a labda, ő a kapuba gurította a Budafok második gólját.

Mivel a rivális BVSC ikszelt, a Pécs ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen mindent az utolsó fordulóra hagyott. A Budafok ezzel szemben bebiztosította a helyét a következő évi NB II-es kiírásra, a Kazincbarcika ellen nyugodtan zárhatja le ezt az idényt. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a három meccse veretlen Budafok az idegenben az idei esztendőben még pontot sem szerző PMFC ellen. A BMTE már egy döntetlennel is bebiztosítaná bennmaradását, míg ha a Pécs nem nyer, elképzelhető, hogy ma biztossá válik búcsúja a másodosztálytól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik