A Honvéd nem játszott meggyőzően, de legyőzte idegenben a sereghajtót

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 16:52
Csak a hajrában tudta lezárni a meccset a Honvéd (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a második félidő elején emberhátrányba kerülő Mosonmagyaróvár otthonában 2–0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAPEST HONVÉD 0–2 (0–1)
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 500 néző. Vezette: Sipos Tamás (Huszár Balázs, Baghy Csaba)
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Végső (Vukaszovics, 69.), Czingráber, Deák I., Horváth K. – Radics, Kapornai – Máris D. (Bekker, a szünetben), Illés D. (Puhtyejev, 69.), Csóka D. (Szabó B., 82.) – Szendeff (Tullner, 57.). Vezetőedző: Nagy Ádám
BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Nyitrai, 81.), Pekár I., Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N. (Bocskay, 66.), Adorján, Lőrinczy (Eördögh, 81.) – Kerezsi, Holman (Bobál G., 66.), Krajcsovics (Kundrák, 84.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Lőrinczy (38. – 11-esből), Bocskay (90+2.)
Kiállítva: Czingráber (54.)
MESTERMÉRLEG
Nagy Ádám: – Több volt ebben a mérkőzésben! Emberhátrányban is volt esélyünk az egy pontra, ám együttesem ennyi csapást – tizenegyes, kiállítás – nem bír el.
Csertői Aurél: – Az elejétől fogva uraltuk a meccset, a kérdés az volt, helyzeteinkből mennyit rúgunk be, ám egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Honvéd-mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, bár ez többnyire meddőnek bizonyult, igaz, az első negyedóra végén Slakta Balázsnak Krajcsovics Ábel közeli lövésénél bravúrt kellett bemutatnia. Ezt követően már bátrabban kezdett futballozni a Mosonmagyaróvár, de zavart nem tudott okozni a kispesti kapu előtt, viszont legalább az ellenfelét távol tartotta a sajátjától.

Aztán a 38. percben szinte a semmiből vezetést szerzett a Honvéd: Benczenleitner Barna tizenegyest harcolt ki, melyet Lőrinczy Attila értékesített. A kapott góltól kissé megzavarodott az Óvár, és a jobb oldalon – akárcsak a büntetőt megelőzően – többször fellazult a védelme. Azonban nem ebből, hanem Szendeff Bence túl rövid hazaadásából születhetett volna újabb vendéggól a félidő végén, ám Holman Dávid labdaszerzése és centerezése után Radics Márton nagyot mentett.

A második játékrész elején Czingráber Máté csúsztatott, és a labda nem sokkal kerülte el a kispesti kaput, majd a hazai védő azzal vétette észre magát, hogy hat percen belül begyűjtött két sárga lapot, így emberhátrányba került a Mosonmagyaróvár. Ezt majdnem gyorsan sikerült kihasználnia a fővárosi együttesnek, a kiállítás után egy perccel azonban Holman a bal felső sarok mellé lőtt. Nem zárták le a meccset a piros-feketék, így izgulhattak, nehogy egyenlítsen a tíz emberrel játszó sereghajtó. Marko Vukaszovics életerős lövése nem is sokkal ment mellé, és ugyan mentek előre a kisalföldiek a folytatásban is, több veszélyes pillanatot azonban már nem tudtak előidézni a vendégek kapuja előtt.

A hajrában végleg eldőlt a mérkőzés, Bocskay Bertalan szabadrúgását nem tudta kiütni Slakta, így két góllal nyert a Honvéd, amely újfent nem nyújtott meggyőző teljesítményt, de győzött, ezáltal hat pontra eltávolodott a kiesőzónától. A Mosonmagyaróvár a múlt heti siker után nem tudott újabb ponto(ka)t szerezni, így a következő fordulóban már matematikailag is biztossá válhat a kiesése. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik