NB III: meglepő bejelentés – édesapa lesz az edző, ezért távozik Kaposvárról

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 06:37
null
Horváth Rudolf gyermeke születése miatt távozik (Fotó: rakoczifc.hu)
Mindenkit meglepett a labdarúgó NB III Délnyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Horváth Rudolf, aki a PTE-PEAC elleni vasárnapi győztes bajnokit (3–0) követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy családi ok, gyermeke születése miatt nem folytatja a munkát a zöld-fehérek kispadján – számolt be róla a sonline.hu.



Az előző év júniusában érkezett a Kaposvári Rákóczi élére Horváth Rudolf. A fiatal tréner nagy erővel vetette bele magát a vezetőedzői megbízatásába, ami az első felnőtt bajnoki idénye után a nyolcadik helyre volt elegendő. A 2023–24-es idény nem indult könnyedén, azonban néhány fordulót követően érezhetően pozitív változáson ment át a csapat, amely elindult felfelé, s egyre jobb játékot mutatott. Az ősz végére már minden a helyére került, a csoport egyik legjobbja, a Szentlőrinc otthonából is ponttal távozott a Rákóczi, majd hengerelt az évadzáró mérkőzésen, ami után váratlan bejelentést tett Horváth Rudolf.

Hetek óta lehet látni, hogy folyamatosan jövünk fel, így számítottam arra, hogy megszerezzük a győzelmet – mondta a klubhonlapon a Kaposvári Rákóczi FC eddigi vezetőedzője. – Az őszi szezon nehezen indult, de most sajnálom, hogy véget ért. Örültem volna még néhány fordulónak, hiszen a nem túl jó rajt után kialakult a csapat magja és másfél év után végre felfelé tudunk tekinteni. Családi okok miatt a PEAC ellen vezettem utoljára a csapatot, de úgy gondolom, jó helyzetben, becsülettel adom át a helyemet. Van jövőkép, sok fiatal, saját nevelésű játékos alkotja a keretet, ami a későbbiekben biztosíthatja az osztályváltást.”

Horváth Rudolf a hatodik helyen adja át a zöld-fehérek irányítását, de azt egyelőre még nem tudni, hogy kinek. A tréner 62 mérkőzésen át irányította a Rákóczi, mellyel kereken harminc győzelmet aratott, illetve 14 alkalommal szerzett pontot.

Másfél évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem, hiszen egy életben egyszer adódik ilyen lehetőség – ecsetelte Horváth Rudolf. – Prukner László– a Kaposvári Rákóczi FC elnöke– életem lehetőségét kínálta fel. Megtiszteltetés volt egy ilyen tradicionális klubnál vezetőedzőként dolgozni, de azt is tudni kell, hogy sokszor volt nehéz helyzetben a csapat, álltunk a szakadék szélén, többször csak egy nüanszon múlt a folytatás, de végig bíztam a játékosokban, azokban, akik most a gerincet alkotják. A napi munka fokozatosan vált egyre jobbá, egyre könnyebbé, de a leendő gyermekem miatt úgy döntöttem, hogy a családom közelében szeretnék lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik