NB II: bajban a Haladás, a csőd sem elképzelhetetlen – sajtóhír

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.25. 12:32
null
Nagy bajban lehetnek Jagodicsék (Fotó: Török Attila)
Nagy a baj a Szombathelyi Haladásnál, ahol az NB II-es férfi labdarúgócsapat mellett az élvonalbeli női együttes, a Haladás Viktória játékosai, illetve a további alkalmazottak sem kaptak hónapok óta fizetést, és az sem kizárt, hogy csődbe megy a klub – számolt be róla a szombathelyi illetőségű ugytudjuk.hu.


Még az októberben esedékes szeptemberi fizetésüket sem kapták meg a Szombathelyi Haladás alkalmazottai, a tartozások már átlépték a 45 napot. A szombathelyi portál információi szerint több játékos elmondta Szántó Erzsébetnek, a Haladás egyik ügyvezetőjének, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felé jelzik a tartozások tényét – erre Szántó azzal reagált, hogy mivel a Haladás amúgy sem tudja rendezni az elmaradást, menjenek nyugodtan. (Ennek következménye a szövetség részéről a szerződésszegés kimondása, illetve a játékosok szabadon igazolhatóvá válása lehet.)

Ha az idei utolsó, december 10-i NB II-es bajnoki forduló után sem rendeződik a helyzet, csődbe mehet a klub, de addig mindenképpen eldől, hogy a továbbiakban mi lesz a zöld-fehér klub sorsa – esetleges csőd esetén a szintén Homlok Zsolt által tulajdonolt Haladás VSE NB III-as együttese maradna Szombathely első számú férfi futballcsapata.

A kialakult helyzettel kapcsolatban László Győző sportért felelős alpolgármester a következőket mondta a portálnak:

„A Haladással kapcsolatos rossz hírek már korábban eljutottak hozzám, ezért a kisebbségi tulajdonos nevében levelet írtunk az ügyvezetőknek, akik eddig nem válaszoltak a megkeresésre. Következő lépésként annyit tudunk tenni, hogy taggyűlést és felügyelő bizottsági ülést kezdeményezünk, hogy tájékoztatást kapjunk, és tájékoztatást adhassunk a közvéleménynek."

A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-nek három tulajdonosa van: a szombathelyi önkormányzat (10,2%), az lllés Sport Alapítvány (10%) és a Haladás Marketing Kft., amelynek tulajdonosa és ügyvezetője Homlok Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik