Pörgős meccsen tartotta otthon a három pontot a Budafok a Kécske ellen

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 15:50
null
Szerencsés góllal jutott vezetéshez a Budafok (Fotó: Földi Imre)
Két büntető, egy öngól, mégis remek játékot hozott a Budafok és a Tiszakécske összecsapása a labdarúgó NB II 8. fordulójában. Az első félidőben még a Budafoké volt a kezdeményezőbb szerep, a meccs vége felé azonban már inkább a Kécske akarata érvényesült, az egyenlítést azonban nem sikerült kicsikarnia. 


LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–TISZAKÉCSKEI LC 2–1 (1–0)
Budapest, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Görög Márió (Máyer Gábor, Vörös Dániel)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró M. (Fekete M., 90.), Horgosi, Fótyik, Kalmár O.– Csonka A., Oláh B.– Merényi (Vasvári, 67.), Szerető (Horváth O., 80.), Kocsis B. (Németh M., 67.) – Elek B. Vezetőedző: Erős Gábor
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Grünvald (Cipf, 72.), Viczián, Fodor, Csáki (Balázs B., szünetben), Kocsis D. (Denys, 90.) – Szőr L., Erdei C., Szekér (Gyurján, 90.), Bertus (Bencze M., szünetben) – Zamostny. Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Viczián (13. – öngól), Elek B. (50.– 11-esből), ill. Zamostny (55. –11-esből)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Az NB II egyik sajátossága, hogy nagyon minimális dolgok tudnak dönteni arról, hogy a mérleg nyelve melyik irányba billen el. Most mi voltunk a szerencsésebbek. Számunka az volt most a legfontosabb, hogy a két vereség után újra győzelemmel zárjunk. Tényleg apró nüanszokon múlt, lehetett volna fordított az eredmény, de ez a győzelem a csapat erejét mutatja. Remélem, a továbbiakban önbizalmat is tud adni nekünk.
Vas László:– Jól fel tudtunk készülni a Budafokból, minden ült, amit elterveztünk. Az első gól – amit szerencsétlen körülmények között összehoztunk magunknak – előtt is volt három komolyabb lehetőségünk, meg egy kapufánk is. Ha ott meg tudtuk volna szerezni a vezetést, onnantól más játék lett volna. A második kapott gól után is megpróbáltuk a helyzeteinket előkészíteni és menni tovább. Ez egy igazi másodosztályú derbi volt.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Izgalmasan, eseménydúsan kezdődött a 8. forduló mérkőzése Budafokon, ahol a hazai csapat a Tiszakécskét látta vendégül. Rögtön a 4. percben ünnepelhettek volna a vendégek, a felső léc azonban megállította Zamostny fejesét, hogy aztán nem sokkal később a hazai tábor kiáltson gólt. Egy szerencsétlen tiszakécskei öngóllal 13 perc után a Budafoknál volt az előny, de ahogy azt a helyzetek minősége is mutatta, a két csapat között nem sok különbség volt, bármelyik gárda több gólt is szerezhetett volna az első játékrészben.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, az 50. percben már kettővel ment a dél-budai együttes: ezúttal Elek talált be büntetőből. A hazaiak biztonságérzete azonban csupán öt percig tartott, Kalmár ugyanis egy felszabadításnál a labda helyett az egyik kécskei játékost talált el a büntetőterületen belül, így a vendégek is kaptak egy esélyt a tizenegyespontnál, Zamostny pedig szintén értékesítette a büntetőt. Aki azt hinné, hogy csak a büntetőrúgások miatt volt jó a meccs, téved: helyzetekből sem volt hiány, mindkét csapat a kapura veszélyesen játszott, egyenlő ellenfelek izgalmas összecsapását láthatták a nézők.

Az utolsó 20 percre mindkét csapat lendülete elfogyott, a Tiszakécske kétségbeesetten próbálta megtörni az addigra teljesen visszaállt budafoki védelmi vonalat, míg a hazaiak a magasan játszó ellenfél mögé beívelt labdákkal igyekeztek rohamozni. Az egyenlítést azonban nem sikerült megszerezniük, így a Budafok mind a három pontot otthon tartotta.

8. FORDULÓ (szeptember 24.)
Mosonmagyaróvár–Kozármisleny 1–1
Soroksár–Budapest Honvéd 1–1
Budafok–Tiszakécske 2–1
Ajka–Siófok 0–2
Vasas–Gyirmót FC Győr 2–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza 1–1
Kazincbarcika–BVSC Zugló 2–2
Pécsi MFC–Csákvár 0–1
ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr 8 5 1 2 17–10 +7 16
2. Budafoki MTE 8 5 1 2 10– 6 +4 16
3. Nyíregyháza Spartacus 8 4 4 12– 6 +6 16
4. Vasas FC 8 4 2 2 18– 9 +9 14
5. Kozármisleny 8 4 2 2 12– 9 +3 14
6. Pécsi MFC 8 3 4 1 4– 1 +3 13
7. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 8 3 4 1 9– 8 +1 13
8. FC Csákvár 8 4 4 11– 9 +2 12
9. Soroksár SC 8 3 2 3 9– 8 +1 11
10. Budapest Honvéd 8 3 2 3 10–10 0 11
11. Kazincbarcika 8 2 5 1 11– 8 +3 11
12. Szombathelyi Haladás 8 2 3 3 10–13 –3 9
13. BFC Siófok 8 2 3 3 7–11 –4 9
14. Tiszakécske 8 2 2 4 9–12 –3 8
15. BVSC Zugló 8 1 3 4 7–14 –7 6
16. FC Ajka 8 1 2 5 4–10 –6 5
17. Gyirmót FC Győr 8 5 3 8–12 –4 5
18. Mosonmagyaróvár 8 3 5 7–19 –12 3

PERCRŐL PERCRE

93. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Budafok otthon tartotta a három pontot, fontos győzelmet szereztek a dél-budaiak!

91. perc: Bíró helyett Fekete a pályán.

90. perc: Szekér helyét Gyurján vette át, míg Kocsis helyén Denys.

80. perc: Szeretőt Horváth Olivér váltja a hazai oldalon.

77. perc: A meccs első sárga lapját a vendégek vezetőedzője kapta, Vas László reklamált túlzóan az oldalvonalnál.

72. perc: Vas László változtatott a csapaton: Grünvald helyén Cipf folytatja.

69. perc: Vasvári kapott remek labdát a bal szélen, majd miután átrakta a jobb lábára, befelé cselezett. Lövése erős volt, viszont a kapu közepébe tartott, így könnyedén ki tudta ütni Kiss.

67. perc: Cserélt a Budafok: Merényi és Kocsis Bence helyén Vasvári és Németh Márió folytatja a továbbiakban.

Nem csak az első félidő volt izgalmas: a gyors gólváltás az 50. perctől jót tett a meccsnek. (Fotó: Földi Imre)
Nem csak az első félidő volt izgalmas: a gyors gólváltás az 50. perctől jót tett a meccsnek. (Fotó: Földi Imre)

Két büntető öt percen belül, de a helyzetekből sincs hiány, remek iramban folyik ez a félidő is!

55. perc: GÓÓÓL! Zamostny állt a büntető mögé, higgadtan a kapu közepébe lőtte a labdát, a jobbra vetődő Gundel-Takácsnak nem volt esélye védeni. 21.

54. perc: Büntetőhöz jutott a Tiszakécske! Kalmár rúgott bele Balázsba, a szabálytalanság nem is volt kérdés, az viszont, hogy a büntetőterületen belül, már más kérdés.

50. perc: GÓÓÓL! Elek értékesítette a tizenegyest, higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel már kettővel megy a Budafok! 20

49. perc: Büntetőhöz jutott a Budafok! Eleket rúgta fel Szőr a tizenhatoson belül!

Küzdős meccs, egyáltalán nem egyszerű játékvezetői szempontból (Fotó: Földi Imre)
Küzdős meccs, egyáltalán nem egyszerű játékvezetői szempontból (Fotó: Földi Imre)

46. perc: Cserélt a szünetben a vendég csapat: Csáki helyére Balázs érkezett, míg Bertus helyére Bencze.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

46. perc: A játékvezető lefújta az első félidőt, budafoki vezetéssel vonulhatnak az öltözőbe a csapatok!

45. perc: Hatalmas ziccer maradt ki! Szerető indulhatott a bal szélen, majd bepasszolta a középen felfutó Csonkának, aki egy az egy ellen mehetett a kapu felé. A hazaiak játékosa már egészen közel került a kapushoz, viszont a bal lábbal ellőtt lövése a kapu mellé ment.

44. perc: Bertus kapott remek indítást középen, Horgosi azonban remek ütemben érkezett egy becsúszó szereléssel, így nem lett lövés a helyzetből.

Ezek most a Tiszakécske percei, a vendég csapat rendesen beszorította Erős Gábor csapatát a saját térfelére, a kaput azonban egyelőre nem sikerült eltalálnia a Tisza-parti csapatnak a korai kapufa óta.

27. perc: Bertus húzogatott a jobb szélen, éles, lapos lövése azonban nem talált kaput.

23. perc: Oláh szerzett sarkazós gólt egy hazai szöglet után, a játékvezető azonban kifelé ítélt szabadrúgást, mivel Horgosi két kézzel meglökte ellenfelét, hogy Oláhhoz tudja fejelni a labdát utána. A találat így nem érvényes, marad az egygólos különbség.

13. perc: GÓÓÓL! Vezet a Budafok! Kocsis Bence rúgta fel a labdát a magasba, melyre a vendég kapus, Kiss Ágsoton is érkezett. A hálóőr felszabadítás helyett azonban az egyik védőjére,Vicziánra rúgta a labdát, akiről az a kapuba csorgott. Kabaréba illő góllal, de vezet a Budafok! 10

4. perc: Komoly helyzet, már az elején! Egy kécskei nagy bedobás után Zamostny fejét találta meg a labda, a vendégek támadója viszont a felső lécre bólintotta a labdát 4 méterről. Nagy helyzet maradt ki!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A hazaiak végezhették el a kezdőrúgást.

Érkeznek a csapatok, A Budafok piros-feketében, a Tiszakécske tiszta kékben lép majd pályára.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az élmezőnyben helyet foglaló, ám az előző két bajnokiját elvesztő Budafok az idénybeli első győzelmét épp a legutóbbi fordulóban megszerző Tiszakécske ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik