NB II: „Hálás vagyok a társaimnak” – Pintér Attila fia góllal debütált

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 11:58
null
Pintér Filip első NB II-es mérkőzésén gólt szerzett
Első NB II-es mérkőzésén gólt szerzett Pintér Filip, a Szombathelyi Haladás 17 éves csatára.

Mintha csak most lett volna. Alig több mint tíz éve, 2013 júniusában édesapja, Pintér Attila karján ülve meghatódva ünnepelte az ETO FC Győr bajnoki címét Pintér Filip, most pedig 17 évesen hatalmas gólt rúgott az ETO-nak a Szombathelyi Haladás labdarúgójaként. Érdekes párhuzam, hogy apja 18 évesen a Ferencváros játékosaként élete első NB I-es gólját éppen a Haladás ellen szerezte. Csakúgy, mint vasárnap Filip, majdnem húsz méterről lőtte védhetetlenül a labdát a bal felső sarokba. Arra a kérdésre, hogy aludt, nevetve válaszolt az 1–1-re végződő nyugat-dunántúli rangadó egyik hőse.

„Mivel éjfél után értünk haza, alig vártuk, hogy ágyba kerüljünk   – mondta megkeresésünkre Pintér Filip.  – Bevallom, elfáradtam, amin nem lehet csodálkozni, hiszen hamar hátrányba kerültünk. A Haladás taktikájának része a centerek védekezése, ám így, hogy megfogyatkoztunk, még több futás, védekezés hárult rám is, de ennél is fontosabb, hogy egy pillanatra sem mondtunk le az egyenlítésről. A szünetben Alekszandar Jovics vezetőedzőnk is biztatott bennünket, ha lehetőségünk nyílik lövésre, bízzunk a tudásunkban. A gólomról csak halvány emlékeim vannak, csupán arra emlékszem, hogy elém került a labda. Előbb arra gondoltam, Rácz Barnabáshoz passzolok, ám egy csel után megnyílt az út az ETO kapuja felé, s hallgatva edzőmre elvállaltam a lövést. Boldog vagyok, hogy a labda a bal felső sarokban kötött ki.”

Sokak szerint Jovics habitusa, edzői elképzelése hasonlít Pintér Attiláéhoz.

„Valóban, és ez a mentalitás közel áll hozzám”  – értett egyet a felvetéssel a korábbi szövetségi kapitány fia. A Haladás fiatal labdarúgója Győrben kisgyermekként szeretett bele a futballba, aztán több éven át Bécsben, a Rapid akadémiáján pallé­rozódott, ám nem az ETO-hoz tért vissza.

„Olyan csapatba vágytam, amelyben futballozhatok   – magyarázta Pintér Filip.  – Hálás vagyok a társaimnak, a vezetőedzőmnek, hogy az első pillanattól kezdve segítettek a mihamarabbi beilleszkedésben. Előbb csereként játszottam a Magyar Kupában, s most már túl vagyok az első felnőttbajnokin is. Természetesen örülök, hogy megszereztem első gólomat.”

A jövőről csupán annyit jegyzett meg a csatár, hogy mint minden fiatal labdarúgónak, neki is vágya, hogy idővel minél magasabb szinten futballozhasson. Gólja, játéka, mentalitása vélhetően az utánpótlás-válogatott irányítóinak figyelmét is felkelti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik