NB II: az FTC korábbi játékosa veszi át a Haladás irányítását

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 17:13
null
Alekszandar Jovics a Haladás új vezetőedzője (Fotó: haladas.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szerb Alekszandar Jovics a csapat új vezetőedzője.

 

Mint beszámoltunk róla, június végén lejár Michal Hipp szerződése Szombathelyen, s úgy tűnik, a Haladás vezetősége megtalálta a szlovák tréner utódját. A korábbi befejező csatár, Alekszandar Jovics kétéves szerződést kötött a Vas megyeiekkel, s ezen a héten meg is tartja első edzését.

Az 51 éves vezetőedző 2010-ben kezdett edzősködni, első csapata a Csukaricski volt, majd aSzindjelics Beograd következett, aztán a ciprusi AE Larisszánál másodedzőként dolgozott, utána pedig a szlovén ND Goricát vezetőedzőként irányította. 2021-ben a Vozsdovacnál a tehetségfejlesztésért felelt, 2022 februárjában kinevezték a szerb U19-es válogatott szövetségi edzőjének, hétszer dirigálta a csapatot. 2022 nyarától 2023 áprilisáig Szerbia U16-os válogatottját irányította – öt mérkőzésen ült a kispadon.

Jovics jól ismeri Magyarországot, játékosként 2001 és 2004 között 56 mérkőzésen a Ferencvárost erősítette, egy-egy alkalommal bajnokságot és Szuperkupát, kétszer Magyar Kupát nyert vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik