Felkészülés: a Csákvár meglepte a Topolyát

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 20:11
null
A Csákvár legyőzte a Topolyát (Fotó: Meder István, archív)
Alig egy héttel a szerb első osztályú bajnokság befejezése után máris edzésbe állt a Szuperliga legutóbbi idényének meglepetéscsapata, a Topolya SC. Mi több, kedd óta Felcsúton edzőtáborozik, és csupán egy héttel az augusztus elsejei idényrajt előtt tér haza.

 

A mérkőzés első félidejében a Csákvár felnőtt az El-résztvevő vendégekhez, kimondottan szervezetten, jól futballozva többször is komoly veszélyt jelentett a topolyai kapura. A szünet után Szabó Zoltán bevetette a szerb liga legveszélyesebb ékpárját, Lukics mellé pályára küldte Szilágyit is. Egy tizenegyesből meg is szerezte a vezetést a Topolya, ám nem sokkal később Nándori ziccere után Sejben Viktor előbb döntetlenre alakította az állást, majd Madarász Márk már a magyar másodosztályú gárdát juttatta előnyhöz, illetve győzelemhez.

„Sok időnk nem maradt a pihenésre, az öthetes felkészülésünk sokkal inkább formaátmentés, mintsem fizikai erőgyűjtés – felelte a Nemzeti Sport érdeklődésére a topolyaiak vezetőedzője, Szabó Zoltán. – A célunkat mindenesetre elértük az átigazolási időszakban, sikerült együtt tartani a keretünket. Egyetlen meghatározó játékos sem távozott tőlünk, és három utánpótlás-válogatottal még meg is erősödtünk. Kell is a minőség, hiszen három fronton kell majd helytállnunk. A bajnokságban és a kupában is szeretnénk előrébb lépni, az Európa-ligában pedig két-három kört mennénk. Bár megmaradt a tavaszi gárda, új kezdőt kell építenünk, hiszen a következő szezonban a szerb első osztályban kötelező lesz két 21 éven aluli fiatal szerepeltetése a kezdőben, nekik legalább egy félidőt a pályán kell tölteniük. Jólesett a Honvéd tavaszi érdeklődése, szerettem is volna Magyarországon dolgozni, de úgy gondolom, valamit elkezdtünk Topolyán, és még nem értünk a megkezdett út végére. Nekem még feladatom van ezzel a klubbal...”

A játékvezető kezdő sípszavára „beesett” Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a Vasas után négy nappal immár másodszor látta pályán a Puskás Akadémia fiókcsapatát, az Aqvital FC Csákvárt.

„Kivételes meccs ez számomra, hiszen a testi, lelki jó barátom, mondhatni, a testvérem ellen vezényelhetem együttesemet – tudtuk meg a csákváriak vezetőedzőjétől, Visinka Edétől. – Zolival együtt nőttünk fel Zomborban. Együtt jártuk végig a korosztályos csapatokat, miközben csak mi ketten voltunk magyarok a csapatban. A későbbiekben ugyan elsodort az élet minket egymástól, de folyamatosan tartottuk a kapcsolatot.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Aqvital Csákvár FC–Topolya SC 2–1 (0–0)

Felcsút, 200 néző. Vezette: Szilasi
CSÁKVÁR: Markek – Mészáros D., Albert I., Papp M., Koch (László, a szünetben) – Mim, Kocsis B. (Posztobányi, a szünetben), Madarász – Baracskai (Nándori, 27.), Daru (Gambayar, a szünetben), Sejben. Vezetőedző: Visinka Ede
TOPOLYA: Zolbics (Bursacs, a szünetben) – Varga B. (Pantovics, 70.), Antinics, Szkopjak, Grabez – Banjacs, Tumbasevics (Kudrics, 70.) – Babics (Sontrac, a szünetben), Dosztonics (Szilágyi, a szünetben), Djuronjics – Lukics. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Gólszerző: Sejben (62.), Madarász (72.), ill. Lukics (53. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik