NB II: edzőváltás Mislenyben, Szanyó és Sándor a kispadon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 17:06
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kozármisleny a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Németh Zsolt helyett a jövőben a Szanyó Károly, Sándor Tamás edzőpáros irányítja a szakmai munkát.

A Kozármisleny újoncként nem kezdte rosszul az NB II jelenlegi idényét, az őszi szezon második felében azonban visszaesett a teljesítménye: a Baranya megyei csapat az előző kilenc fordulóban csak öt pontot szerzett, és a 16. pozícióból várhatja a tavaszi folytatást, hat ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő Cigándot.

A vezetőség az edzőváltás mellett döntött, de a csapatot eddig irányító Németh Zsolt továbbra is a klub alkalmazásában marad.

„Zsolt a klubunk történetének egyik leglojálisabb személye, akinek számos sikert köszönhetünk, és akinek a munkája, elhivatottsága révén rengeteget tapsoltunk, büszkék voltunk az aktuális csapatainkra, holott nagyon sokszor nem éppen ideális körülmények között kellett a munkát végeznie. Nem kérdés, hogy minden klub ilyen személyeket keres maga mellé. Ezért is döntöttünk közösen úgy, hogy a jelen helyzetben hasznos egy új impulzus, más személyek bevonása, ezért ő most oldalra lép, és nem mint edző fogja segíteni a klubot. A munkájára természetesen hosszú távon számítunk a továbbiakban is” – mondta Feleki Attila, a Kozármisleny tulajdonosa.

Néhány nap edzőkeresés után eldőlt, hogy a szakmai munka irányítását a Szanyó Károly, Sándor Tamás páros veszi át.

Szanyó játékosként Magyar Kupa-döntőt játszott és bajnokságot nyert az Újpesttel, illetve tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutó magyar válogatottnak. Edzőként a 2014–2015-ös szezonban feljutott a Vasassal az NB I-be.

Sándor Tamás neve összeforrt a Debrecennel, hiszen a hajdúsági városban lett profi játékos, majd később többszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes labdarúgó. Külföldön játszott az olasz Torinóban, valamint Törökországban és Izraelben is. 2011-től 2016-ig a DVSC másodedzőjeként dolgozott, két bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik