NB II: nyert, ezzel őszi első a Gyirmót; újabb súlyos kövesdi zakó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 14:44
null
A Bajzát Péterrel (balra) felálló Mezőkövesd nagy pofonba szaladt bele a Siófok ellen (Fotó: mezokovesdzsory.hu)
A labdarúgó NB II 14. körében a Budaörs egy félidőnyi emberelőny ellenére nem bírt a Dunaújvárossal, a ZTE pedig a Soroksár otthonában végzett döntetlenre. Szintén iksz született a Szigetszentmiklós és a Vác összecsapásán, a Kisvárda viszont a 90. percben kiharcolta a győzelmet. A Mezőkövesd újabb nagy pofonba szaladt bele, a borsodiak három góllal kaptak ki otthon a Siófoktól. A forduló rangadóján az éllovas Gyirmót 1–0-ra legyőzte a Csákvárt, így már biztosan őszi első.

 

NB II
14. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL CSÁKVÁR 1–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, 800
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Szécsényi István)
GYIRMÓT: Sebők – Bori, Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M., Horváth A. (Présinger, 82.) – Beliczky (Tóth N., 56.), Simon András (Madarász, 63.), Paku – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc
CSÁKVÁR: Gróf – Hajdú S., Szalai T., Racskó (Dulló, 67.), Baranyai – Fényes, Bakos – Bartos (Domján, 73.), Kocsis G., Oldal (Molnár T., 56.) – Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Simon Attila (1–0) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc:
– A mai nap az ünneplésé az őszi elsőségért, de továbbra is koncentrálnunk kell, hiszen van még egy fontos mérkőzésünk. Több nagy helyzetünk volt ma, így akár sokgólos győzelmet is arathattunk volna, de sajnos támadásban pontatlanok voltunk. Nem voltam minden kulcsemberünkkel megelégedve, de a küzdelem győzelmet eredményezett.
Toldi Gábor: – Nagy iramú, jó mérkőzést játszottunk a listavezetővel. Gól nélküli állásnál mi hagytuk ki a mérkőzéslabdát, ami sajnos megbosszulta magát. Ezután is több helyzetünk volt, csak magunkat okolhatjuk az eredményért, hiszen végig pariban voltunk a hazaiakkal szemben.

Hatodik egygólos sikerét aratta a Gyirmót FC Győr a bajnokságban, a Csákvár elleni siker pedig azt jelenti, hogy már biztosan Bene Ferenc csapata zárja az őszi szezont az élen. Már az első játékrészben is a gyirmótiaknak volt több lehetősége a gólszerzésre, igaz, a szünet után a Csákvár is veszélyeztetett (Makrai Gábor lövését Sebők Zsolt hárította), nem sokkal ezután pedig megszületett a győztes találat: Tóth Norbert adott pontos labdát a bal szélen érkező Simon Attilának, aki átvétel után higgadtan lőtt a kapuba.

A mérkőzés végén nagy erőket mozgósított Toldi Gábor csapata az egyenlítés érdekében, de Sebők és a gyirmóti védelem is jól helytállt, így hiába jött előre az utolsó szögletnél a Csákvár kapusa is, nyertek a hazaiak.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SIÓFOK 0–3 (0–1)
Mezőkövesd, 900
néző. Vezette: Szőts Gergely (Kelemen Attila, Varga II Gábor)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Nagy J., Nánási (Tajthy, 60.), Devecseri, Polényi – Tamási Zs., Szeles (Takács P., a szünetben) – Molnár G., Rácz F. (Harsányi, 75.), Heffler N. – Bajzát. Megbízott edző: Tóth László
SIÓFOK: Filipánics – Rusvai, Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Gál M., Futó Zs (Berki I., 74.) – Szivacski, Ivancsics G. (Elek B., 86.), Nagy J. – Nagy D. (Banai B., 94.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Tamás L. (0–1) az 1., Farkas N. (0–2) a 73., Nagy D. (0–3) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Rémálomként kezdődött a mérkőzés, és onnantól kezdve a Siófok taktikája érvényesült, mert a vendégek kedvükre kontrázhattak.
Goran Kopunovics: – Szenzációs mérkőzés volt. Jó meccset játszottunk, sokat dolgoztunk a pályán, és játékosaim bizonyították, tudnak futballozni.

A kövesdiek honlapjának tudósítása szerint Balaton-parti gólok foglalták keretbe a Mezőkövesd–Siófok találkozót. A vendégek már a 33. másodpercben megszerezték a vezetést Tamás László révén, aki egy jobb oldalról érkező beadást fejelt a kapuba. A borsodiak ezután sokáig uralták a játékot, de az első félidőben az összes lehetőségüket elpuskázták.

A fordulás után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mígnem a 73. percben egy szöglet után Farkas Norbert a hálóba bólintott. A kegyelemdöfést a hosszabbításban adta meg a Siófok, egy ellentámadás során Nagy Dániel a tizenhatos jobb sarkáról lőtte ki a hosszú sarkot, betetőzve a félmeztelenül ünneplő vendégszurkolók örömét. A Mezőkövesd egyre lejjebb csúszik a tabellán, lassan már csak középcsapatnak lehet tekinteni, ráadásul utóbbi öt hazai meccsén csak egy pontot szerzett!

FC AJKA–BALMAZÚJVÁROS 1–1 (0–0)
Ajka, 300 néző. Vezette: Molnár Attila (Huszár Balázs, Kepe Arnold)
AJKA: Jánosa – Zsirai, Pákai, Császár, Pesti – Horváth A., Lattenstein (Sándor I., 38.), Gunther (Major N., 64.) – Pál D. (Olasz D., 77.), Sowunmi, Pavlitzky. Vezetőedző: Jákli Péter
BALMAZÚJVÁROS: Gazsi – Bokros, Bakos B., Kónya, Németh Á. – Hadházi, Vajda S., Pintér N., Sigér, Viscsák (Nagy K., 57.) – Fekete Á. (Belényesi, 67.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Pintér N. (0–1) az 50., Császár (1–1) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Jákl Péter:
– A második félidőre felpörögtek az események, de figyelmetlenségből elkerülhető gólt kaptunk. Összességében igazságos a döntetlen.
Feczkó Tamás: – Mindkét csapat győzelemre játszott, ezzel az eredménnyel egyik sem lehet elégedett, de reális a döntetlen.

Az 1–1-es döntetlennel tovább tart az Ajka és a Balmazújváros nyeretlenségi sorozata is. A mérkőzés elején tapogatózás folyt, csak egy-egy kósza lövésig jutottak a csapatok, de a kaput nem találták el. A 20. perc után Horváth Adrián lőtt kapura, a kapus kezébe ment a lövés, majd a túloldalon Vajda Sándor előtt adódott lehetőség egy felívelt labda után, ám 5 méterről nem tudott a kapuba fejelni. Az 50. percben aztán Vajda szabadrúgása nyomán Pintér Norbert a hálóba fejelt, de a 69. percben sikerült az egyenlítés a hazai együttesnek. Pesti Dávid szabadrúgása megcsúszott, amire Pál Dávid startolt rá, visszapasszolt, az üresen érkező Császár Attila pedig három méterről a kapuba továbbított. Az Ajka négy, a Balmaz öt meccse nyeretlen.

BUDAÖRSI SC–DUNAÚJVÁROS 1–1 (1–1)
Budaörs, Árok utca, 250
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
BUDAÖRS:
Szentpéteri – Horváth L., Tányéros Á., Hegedűs J., Ódé – Csobánki, Csillag – Menyhárt (Marques-Airosa, 82.), Bogáti (Ferkó, 68.), Papp M. – Szabó V. (Varga B., 73.). Vezetőedző: Miskei Attila
DUNAÚJVÁROS:
Szűcs L. – Kószó, Gengeliczki, Lorentz – Koval (Tamaskó, 36.) – Villám, Jakab D. (Csehi, 87.), Petneházi, Czár – Eppel, Fejős (Sóron, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző:
Csillag (1–0) a 6., Jakab D. (1–1) a 18. percben
Kiállítva:
Petneházi (megütötte Csillag Dáriust) 41. percben
MESTERMÉRLEG

Miskei Attila:
– Igazságos a döntetlen. Jó iramú mérkőzést játszottunk, sajnálom, hogy emberelőnyünket nem váltottuk gólra, de megyünk tovább a tőlünk megszokott alázattal.
Artner Tamás:
– Annak ellenére, hogy ötvenöt percet emberhátrányban játszottunk, közelebb álltunk a győzelemhez. Sajnos egy fegyelmezetlenség és az azzal járó kiállítás megfosztott minket a győzelem lehetőségétől.

Nagy küzdelem dúlt a pályán az első játékrészben, amelyben két, a kapusok nyakába varrható gólt láthatott a közönség. A mérkőzés elején Csillag Dárius bal oldali szabadrúgása érintés nélkül kötött ki a bal sarokban – Szűcs Lajos is csak nézte –, majd egy előreívelt labdánál Jakab Dávid emelte át a kapujából kikalandozó Szentpéteri Viktort. A szünet előtt emberelőnybe került a házigazda, amiért Petneházi Márk felrúgta Csillagot a felezővonalnál.

Az emberfórt igyekezett kihasználni a házigazda, de az átütőerő hiányzott, sőt Koszó Balázs fejesével a vendégek jártak közelebb a gólhoz, ám a kapufa hárított.

SZTK ERIMA–VÁC FC 1–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 200
néző. Vezette: Lovas László (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
SZIGETSZENTMIKLÓS:
Sánta A. – Hevesi-Tóth, Kovács J., Vágó L. – Puskás G., Gulyás M. (Illés Gy., 74.) – Benkő-Bíró (Kollega, a szünetben), Szepessy (Vólent, a szünetben), Sváb – Balázs R., Szabó B. Vezetőedző: Vágó Attila
VÁC:
Palásthy D. – Hegedűs Cs., Tányéros G., Görgényi, Németh G. – Tóth B., Tóth G. – Obot, Rusvay (Sipeki, 72.), Zsolnai R. (Majoros, 61.) – Prasler (Pölöskei P., 55.) Megbízott edző: Nagy Tibor
Gólszerző:
Balázs R. (1–0) a 4., Zsolnai R. (1–1) a 36. percben
MESTERMÉRLEG
Vágó Attila
: – Bosszantó, hogy vezető gólunk után nem gyakoroltunk nyomást az ellenfélre, és képtelenek voltunk újabb gólt szerezni. Rendre rossz döntéseket hozunk a kapu előtt, talán el vagyunk átkozva.
Nagy Tibor:
– Azt kértem a fiúktól, hogy minél több helyzetet alakítsanak ki. Az első félidőben ez sikerült, szünet után azonban már beszorultunk a kapunk elé, ezért csak kontrákra játszottunk.

Jól kezdett a házigazda, és gyakorlatilag az első lehetőségéből gólt is szerzett Balázs Richárd pontos lövése révén. Ezt követően a Vác vette át a kezdeményezést, és a játékrész hajrájában Zsolnai Richárd találatával egyenlített is, sőt Samuel Obot és Hegedűs Csaba révén fordíthatott volna – utóbbi 35 méteres löketét a léc hárította.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a Vácnak két lehetősége volt, míg a hazaiak egy szabadrúgás révén veszélyeztettek, de összességében a váciak bánkódhatnak, hogy nem éltek az eséllyel.

SOROKSÁR SC–ZTE FC 0–0
Haraszti út, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Szert Balázs, Szalai Balázs)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Gyepes, Valencsik, Gohér – Kákonyi (Gárdos, a szünetben), Szalánszki (Kapacina, 62.), Peszmeg, Zsivoczky-Pandel (Szenes, 75.) – Korozmán, Pál A. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Bedi – Nagy T., Szakály A. (Bíró A., 78.) – Babati (Patvaros, 78.), Koller (Szőllősi, 68.), Szalkai – Városi. Vezetőedző: Csank János
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás:
– Helyzetünkben a védelem stabilitása rendkívül fontos, ezen a téren fejlődünk. Ugyanakkor az előre játékunk változatlanul nem az igazi, elhibáztuk a helyzeteinket, ezért igazságos a döntetlen.
Csank János: – Ki is kaphattunk volna. Az első félidőben gyengén futballoztunk, s bár a szünet után már bátrabbak lettünk, a kapu előtti utolsó passzokat rendre elhibáztuk.

Korozmán Kevin rögvest a meccs elején megszerezhette volna a vezetést, de lövése centikkel a léc fölött zúgott el. Az „ikszes szagú” mérkőzésen ezt követően kevesebb nagy lehetőség alakult ki, Peszmeg Viktor félpályás átemelési kísérlete és Gohér Gergő közeli szabadrúgása jelentett veszélyt, előbbit Szappanos Péter védte, utóbbi után pedig az oldalhálóban kötött ki a labda. A második félidőben Gohér bombája kevéssel kerülte el a kaput, majd Korozmán ziccere maradt ki, aztán Gohérnak a saját kapuja elől kellett mentenie.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SOPRONI VSE 3–2 (1–1)
Kisvárda, 1018
néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János)
KISVÁRDA:
Tarczy – Csilus T., Ízing, Graszl K. (Kardos N., 43.), Fodor A. – Minczér (Vári B., 84.), Müller Zs.– Lucas (Rajczi, 67.), Erős G., Cseri T. – Eszlátyi. Szakmai igazgató: Révész Attila
SOPRON:
Heinrich – Grabant P. (Baracskai, 80.), Sifter, Jovetics, Szabó L. – Jancsó (Papp M., 35.), Holdampf – Grabant B. (Szalai V., 54.), Deme, Batizi-Pócsi B. – Zamostny. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző:
Sifter (öngól, 1–0) a 24., Deme (1–1) a 38., Erős G. (2–1) a 63., Baracskai (2–2) a 82., Rajczi (3–2) a 90. percben
Kiállítva: Jovetics (második sárga lap után) az 50. percben
MESTERMÉRLEG

Révész Attila:
– Fontos volt számunkra a győzelem, bár a pálya futballra majdhogynem teljesen alkalmatlan volt. Erőnket mutatja, hogy az ellenfél kétszeri egyenlítése után megszereztük a győztes gólt.
Supka Attila:
– Több volt ebben a mérkőzésben, de nemcsak a pálya talajával kellett megküzdenünk, hanem azzal is, hogy nagyon lejtett. Emellett megengedhetetlen hibákat követtünk el.

A mély talajon nagy birkózással telt az első félidő, kis várdai mezőnyfölénnyel, és egy szerencsés góllal meg is szerezte a hazai csapat a vezetést: Heinrich Márk Sifter Tamásra ütötte a labdát, amely a kapuba került – öngól. Ezt követően váltott a Sopron, ez pedig meghozta az eredményét, még a szünet előtt egyenlítettek a vendégek.

A fordulást követően a vendégek nehéz helyzetbe kerültek, Alekszandar Jovetics ugyanis megkapta a második sárga lapját is, Erős Gábor pedig negyedórával később kihasználta a fórt. A hajrához érve az egy perccel korábban csereként beálló Baracskai Roland a hátrány ellenére egyenlített, de pontot így sem szerzett a Sopron, mivel a 90. percben a szintén padról beszálló Rajczi Péter is betalált.

VASÁRNAP
Szeged 2011-Grosics Akadémia–Szolnok 13.00

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 14 9 3 2 20–10 +10 30
2. Budaörs 14 8 2 4 23–18 +5 26
3. ZTE FC 14 7 3 4 21–13 +8 24
4. Kisvárda 14 6 4 4 27–16 +11 22
5. Mezőkövesd Zsóry FC 14 6 4 4 20–17 +3 22
6. Szeged 2011 13 6 2 5 14–19 –5 20
7. Dunaújváros PASE 14 5 5 4 20–20 0 20
8. BFC Siófok 14 5 4 5 19–16 +3 19
9. Aqvital FC Csákvár 14 6 8 22–28 –6 18
10. Szigetszentmiklósi TK 14 4 6 4 21–24 –3 18
11. Szolnoki MÁV FC 13 5 2 6 17–16 +1 17
12. Balmazújváros 14 4 5 5 14–19 –5 17
13. Soproni VSE-GYSEV 14 5 1 8 22–21 +1 16
14. FC Ajka 14 4 4 6 15–21 –6 16
15. Soroksár SC 14 2 6 6 12–19 –7 12
16. Vác FC 14 2 3 9 11–21 –10 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik