NB II: a kövesdi kulcsembert a DVTK és a Gyirmót is kereste

Vágólapra másolva!
2015.10.22. 09:02
Takács Péter csapatkapitányként kulcsembernek számít a labdarúgó NB II-ben feljutásért küzdő Mezőkövesdnél. A középpályásnak azonban decemberben lejár a szerződése, és a vezetőség még nem tudott megállapodni vele a hosszabbításról.

„Tárgyaltam a kövesdi vezetőkkel, de egyelőre nem jutottunk dűlőre a hosszabbítást illetően” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Takács Péter.

„Nagyképűség nélkül állíthatom, az előző szezonom remekül sikerült, még ha »csak« NB II-ről is beszélünk: tizenkét gólt szereztem, ezzel a csatárunkkal, Máté Jánossal holtversenyben a házi góllövőlista élén végeztem – folytatta Takács. – Ráadásul védekező középpályásként… Emellett adtam négy gólpasszt, valóban jól ment a játék, ahogyan ebben az évadban is, de egyelőre gólt nem szereztem. Csapatkapitánya lehetek a Mezőkövesdnek, talán nem túlzás, hogy vezéregyéniséggé is váltam. Még csak huszonöt éves vagyok, mikor kapaszkodjak feljebb, ha nem most?! De tényleg nem tudom, mit hoz a jövő, lehet, maradok Kövesden, de az is előfordulhat, hogy nem.”

A Nemzeti Sport információi szerint az NB I-es DVTK – a diósgyőriek persze már nyáron is vitték volna a középpályást – és a Mezőkövesd legfőbb riválisa, a Gyirmót FC Győr is érdeklődik iránta. Takács 2014 januárjában éppen a DVTK-tól szerződött a Mezőkövesdhez.

„Diósgyőrben nevelkedtem, hét szezont töltöttem el a csapatban, több mint száz élvonalbeli meccset játszhattam a DVTK színeiben, onnan hívtak be az utánpótlás-válogatottba, és jelenleg is Miskolcon élek, vagyis ezer szállal kötődöm a városhoz, a klubhoz. Elismerem, rengeteget gondolkodom azon, hogy mi lesz velem, hiszen senki sem szereti, ha a levegőben lóg a sorsa, nem egészséges a kialakult helyzet. Ezért is szeretném, ha mihamarabb lezárulna az ügyem, és csak arra a klubra tudnék koncentrálni, ahol folytatom” – reagált a középpályás a diósgyőri érdeklődésre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik