NB II: Rajczi Péter Kaposvár első emberénél járt segítségért

Vágólapra másolva!
2015.02.16. 21:44
A Kaposvári Rákóczi labdarúgóinak képviseletében Rajczi Péter hétfőn a város polgármesterénél, Szita Károlynál járt, hogy beszámoljon neki az NB II-es csapatnál kialakult tarthatatlan helyzetről – adta hírül a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének honlapja.

Mint beszámoltunk róla, a Sólyom Sándor fémjelezte gazdasági társaság decemberben többségi tulajdonjogot szerzett a Kaposvári Rákóczinál, majd néhány héttel később bejelentette: távozik. Szita Károly meghallgatta Rajczi Péter beszámolóját, majd a Facebookon összefoglalta azt, sőt vázolta, mi lehet a következő lépés az ügyben. Mint beszámoltunk róla, a Sólyom Sándor fémjelezte gazdasági társaság decemberben többségi tulajdonjogot szerzett a Kaposvári Rákóczinál, majd néhány héttel később bejelentette: távozik. Szita Károly meghallgatta Rajczi Péter beszámolóját, majd a Facebookon összefoglalta azt, sőt vázolta, mi lehet a következő lépés az ügyben.

„Az elmúlt egy évben többször átverték a Rákóczi játékosait, csak ígérgetések hangzottak el, amelyek újabb csalódásokhoz vezettek" – olvasható Szita bejegyzésében, mit tudott meg hétfőn a város segítségét kérő Rajczitól és Kárpáti Zoltántól, a Rákóczi baráti körének elnökétől.

„A focista állítása szerint beszéltek nekik amerikai befektetőről, majd arról, hogy más befektető rendezi az adósságokat, ám egyikből sem lett semmi. Ezután senki másban nem bíznak, csak a városban, hangsúlyozta Péter – folytatódik a polgármester bejegyzése. – Azt ígértem, hogy ezen a héten tájékozódom a Rákóczi ügyében, és ennek alapján meglátjuk, tudunk-e valamit tenni. Egy azonban biztos: akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot, azoknak távozniuk kell. Távozniuk kell akkor is, ha Kaposvár a csapat mellé tud állni, és akkor is, ha nem. Kétségtelenül vannak érdemeik a jelenlegi klubvezetőknek, hiszen tíz éven át az NB I-ben tartották csapatunkat, de a mostani helyzet kialakulásáért is egyértelműen felelősek. Nem lehet a várost, a szurkolókat és az utánpótlást ilyen helyzet elé állítani."

Az NB II-es tabella 12. helyén álló Rákóczira pénteken már bajnoki mérkőzés vár Csákváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik