NB II: Izgalmas tavasz elé nézhetünk - Kis Károly

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.30. 13:57
Remek őszt tudhat maga mögött a labdarúgó NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV, hiszen a Tisza-partiak 28 megszerzett ponttal az 5. helyen állnak a bajnokságban, hátrányuk csak két pont a listavezető Vasas mögött. Kis Károly, a csapat vezetőedzője a klub honlapján értékelte a szezont.

„A legfontosabb célkitűzés az volt, hogy a bajnokságban az első-nyolcadik hely valamelyikén végezzünk – mondta a klub honlapján Kis Károly. – Ősszel ezt sikerült teljesíteni, illetve a szorosan vett élmezőnyhöz tartozni, hiszen kettő pont választ el minket az első helytől. Úgy érzem, hogy mindenképpen dicséretes, amit a bajnokságban produkáltunk. Tettük mindezt úgy, hogy az ősz során egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy ne lett volna hiányzó meghatározó játékosunk. Nagy István, Zsolnai Róbert, B. Tóth Balázs, Tóth Bence, Racskó Roland, Papucsek Barna és Magos Mátyás több hetet, illetve hónapot hagyott ki, és sajnos Hamar Ádám és Urbin Péter játékára a tavaszi rajtnál is aligha számíthatunk.”Kis Károly. – Ősszel ezt sikerült teljesíteni, illetve a szorosan vett élmezőnyhöz tartozni, hiszen kettő pont választ el minket az első helytől. Úgy érzem, hogy mindenképpen dicséretes, amit a bajnokságban produkáltunk. Tettük mindezt úgy, hogy az ősz során egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy ne lett volna hiányzó meghatározó játékosunk. Nagy István, Zsolnai Róbert, B. Tóth Balázs, Tóth Bence, Racskó Roland, Papucsek Barna és Magos Mátyás több hetet, illetve hónapot hagyott ki, és sajnos Hamar Ádám és Urbin Péter játékára a tavaszi rajtnál is aligha számíthatunk.”

A meghatározó játékosokat a szakmai stábnak sikerült pótolnia, az együttes a gyengébb rajt után magára talált, és a Magyar Kupában is bejutott a legjobb nyolc közé.

„A szezon közben próbáltunk nem a problémákra koncentrálni, hanem arra, hogy kik azok, akik a jó eredményeket biztosítani tudják – folytatta a tréner. – Sok jó egyéni teljesítmény akadt, és a csapat azt is elbírta, hogy meghatározó játékosok estek ki. Bár a rajtot elrontottuk, a második fordulót követően magára talált az együttes, és rendkívül egységes, szervezett játékkal tudta ezt az eredményt elérni. Pozitívum, hogy több mérkőzésen is a hajrában tudtunk pontot vagy pontokat szerezni, illetve az, hogy a küzdőszellemre még a vesztes meccseken sem lehetett panasz. Örömteli még, hogy a harmadik legtöbb gólt szereztük a mezőnyben, és játékunk nemcsak eredményes, hanem egy-egy mérkőzésen – még ha ezt nem is tudtuk állandósítani – látványos is volt. A Magyar Kupában elért eredmény önmagáért beszél, hiszen az, hogy a nyolc között vagyunk másodosztályú csapatként, mindenképpen bravúros teljesítmény, ráadásul ehhez az akkor épp a legjobb formában lévő magyar csapatot, az MTK-t kellett kivernünk. A negatívumot a Zalaegerszeg elleni bajnoki találkozó jelenti, amelyen gyengén futballoztunk, illetve semmi sem sikerült. Úgy gondolom, izgalmas tavasz elé nézhetünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik