NB II: több játékos műtőasztalon, jöhetnek még újak Siófokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 12:13
A szezonkezdet közeledtével kissé borús a hangulat a labdarúgó NB II-ben szereplő Siófoknál, ugyanis a nyáron szerződtetett labdarúgók közül ketten is megsérültek, és a jövő hét szombati rajton biztosan nem lépnek pályára a Szeged 2011-GA elleni első mérkőzésen.

A legutóbb a Bp. Honvédban futballozó Kovács Jánost a porcleválása után már megműtötték, és legkorábban három-négy hét múlva edzhet újra. Berki István annyival szerencsésebb, hogy megsérülő térdszalagját nem kell operálni, de a három-négy hetes kihagyás a Puskás Akadémiától megszerzett középpályásnál is garantálható. Az előző szezonban már a Siófokban futballozó Vass Máté is porcleválás miatt került a műtőasztalra.

„A sérült játékosok pótlására kénytelenek vagyunk újabb játékosokat szerződtetni – mondta a Nemzeti Sportnak Horváth Károly, a Siófok vezetőedzője. – Augusztus végéig nincs már sok idő, de nem elégszünk meg a középmezőnnyel. Most a háttérbe vonulunk, meghagyjuk más csapatoknak a lehetőséget, hogy kijelentsék, a feljutás a céljuk. Nekünk sem lehet más, de a Vasas, a Sopron és a Gyirmót lényegesen jobban erősített. Nem költöttünk milliókat a keret bővítésére, ezért a pályán próbáljuk ellensúlyozni a költségvetési hiányosságok miatti különbséget.”

Sőt egyelőre a pályán sem sikerül, ugyanis szerda hajnalban 27 milliméter eső esett Siófokon, és bár a pálya talaja játékra alkalmas lett volna, a nagyobb anyagi kár elkerülése érdekében elmaradt a BLSZ-válogatott elleni tesztmérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik