Fókuszban a gólszerzők a Tippmixprón!

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 19:12
Fotó: Árvai Károly
Már csak három forduló van vissza az NB I 2023/24-es idényéből, és bár a bajnok és az egyik kieső már megvan, bőven maradtak izgalmak az utolsó három körre. Az aranyérmes FTC mögötti két hely sorsa még nem dőlt el, és az is kérdéses, hogy a már biztosan alászálló Mezőkövesdet melyik együttes követi a másodosztályba. A hajrában minden gólnak fokozott jelentősége van, s ilyenkor a gólvadászokon is nagyon sok múlik. A Tippmixprón a gólszerzőket illetően is gazdag kínálat várja a fogadókat.

 

Ami a góllövőlistát illeti, arra van a legnagyobb esély, hogy a tavalyi évhez hasonlóan megint Varga Barnabás lesz a gólkirály. Az újabb elsőségére a már most karriercsúcsot döntő ZTE-támadó, Antonio Mance lehet a legveszélyesebb – a magyar válogatott támadó négygólos előnyben van horvát kollégájával szemben. 

A 31. forduló első mérkőzése a Fehérvár és az MTK összecsapása. A székesfehérvári együttes utolsó két bajnokiján csak egy pontot szerzett, de még így is maradt esélye az ezüstéremre. Az MTK az előző hétvégén ugyan 2-1-re elbukta az FTC elleni örökrangadót, de így is csupán három pont a hátránya a negyedik helyen álló Puskás Akadémiával szemben. A fehérváriaknak nagy érvágás volt, hogy a téli szünetben a Ferencvároshoz szerződött Kenan Kodro, s a bosnyák támadó távozása után egy középpályás, Tobias Christensen a házi gólkirály nyolc találattal. Utána hét góllal Katona Mátyás következik a sorban, ő viszont ebben a naptári évben még nem volt eredményes. Mamoudou Karamoko ugyanakkor az előző négy bajnokin háromszor is betalált, s ezzel összesen öt találatnál jár. Ami a másik oldalt illeti, az MTK-szurkolók leginkább a kilenc gólt és nyolc gólpasszt termelő Bognár Istvánban bízhatnak.

Fehérvár–MTK – Szerez gólt? 
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Fehérvár - MTK – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Borzalmas formában van a Mezőkövesd: a matyóföldi együttes utolsó öt bajnokiját kivétel nélkül elveszítette, és ezeken három alkalommal még csak gólt sem szerzett. A szezon során összesen tíz gólig jutó házi gólkirály, Stefan Drazic is régen volt már eredményes, legutóbb március 9-én köszönt be. A ZTE viszont megbízhatóan teljesít 2024-ben, idén hétszer is győztesen hagyta el a pályát az NB I-ben. Márton Gábor csapatában Antonio Mance volt a legeredményesebb: a horvát támadó már tizenöt gólnál jár – egy szezonon belül ilyen jól még egyetlen korábbi állomáshelyén sem termelt. Figyelemreméltó Yohan Croizet teljesítménye is: az Újpesttől kölcsönvett középpályás kilencszer köszönt be ebben a bajnoki idényben.

Mezőkövesd–ZTE – Szerez gólt?
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Mezőkövesd - ZTE – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A Puskás Akadémia és a Kisvárda is nagy tét mellett lép pályára Felcsúton: a hazaiak a bronzért, a várdaiak pedig a bennmaradásért harcolnak. Hornyák Zsolt együttese idén hektikusan teljesített otthon: öt találkozón két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege. A Kisvárda utolsó négy bajnokiján veretlen, de így is kisebb csoda kellene a bennmaradásukhoz, hiszen három körrel a bajnokság vége előtt hat pont a hátrányuk az Újpesttel szemben. Ami a mesterlövészeket illeti, a Puskás Akadémiában hét találattal Nagy Zsolt a legeredményesebb, őt hat találattal Lamin Colley, illetve Jakub Plsek követi a sorban. A Mezőkövesd után a Kisvárda szerezte a legkevesebb gólt az NB I-ben, így nem meglepő, hogy Feczkó Tamás együttesében hat gól is elég a házi gólkirálysághoz: ezt a címet jelenleg a bosnyák Jasmin Mesanovic birtokolja.

Puskás Akadémia–Kisvárda – Szerez gólt? 
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Puskás Akadémia - Kisvárda – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A Kisvárda sorsa akár már ebben a fordulóban megpecsételődhet, ha kikap Felcsúton, és az Újpest pontot szerez a Diósgyőr ellen a Szusza Ferenc Stadionban. A lila-fehérek utolsó négy bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették. Mészöly Géza első meccsén viszont éppen Miskolcon tudtak nyerni (2-1), illetve az is reménykeltő lehet a IV. kerületben, hogy a diósgyőriek utolsó hét tétmeccsükön három döntetlen és három vereség mellett mindössze egyszer győztek. Az Újpest csapatában kilenc találattal Matija Ljujic a legeredményesebb, aki utolsó öt pályára lépésekor négyszer talált be. A szerb középpályást nyolc találattal Peter Ambrose követi a sorban. Egy másik nigériai játékos, Bright Edomwonyi is nyolcnál jár – ő a Diósgyőr házi gólkirálya. Utána hét találattal Rudi Pozeg Vancas a miskolciak második legeredményesebb játékosa.

Újpest–Diósgyőr – Szerez gólt? 
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Újpest - Diósgyőr – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Ha nyerni tudna Kecskeméten, nagy lépést tehetne a második hely bebiztosítása felé a Paks. Bognár György együttese sokáig szorongatta az FTC-t, aztán viszont belefutott egy ötmeccses vereségsorozatba, így a második helye is veszélybe került. A legutóbbi fordulóban, ha nehezen is, de legyőzte a Mezőkövesdet a Paks (2-1), előtte pedig a Kisvárda elleni 2-1-es sikerrel 2022 után újra bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A Kecskemét tavaly újoncként végzett a tabella második helyén, most viszont a mezőny alsó régiójában foglal helyet. A Paksban tizenegy találattal Könyves Norbert a házi gólkirály, őt nyolc góllal Windecker József követi a sorban. Kecskeméten 10 találattal Horváth Krisztofer a legeredményesebb játékos.

Kecskemét – Paks – Szerez gólt? 
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

Kecskemét - Paks – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A már bajnok FTC ebben a naptári évben csak két bajnokit nem nyert meg. A DVSC-nek van még némi esélye a dobogóra, de Dzsudzsák Balázsék az előző négy fordulóban kétszer is kikaptak. Ugyanakkor utolsó két Üllői úti fellépésükön nem szenvedtek vereséget: tavaly májusban 3-1-re nyertek, októberben pedig 2-2 lett a vége. A Ferencvárosban újra szerepet kaphat a sárga lapos eltiltása után visszatérő Varga Barnabás, aki az előző szezonban elért huszonhat gólt vélhetően már nem tudja túlszárnyalni az NB I-ben, most tizenkilencnél jár a válogatott támadó. Egyelőre Kenan Kodro kevésbé hatékony – csak két gólja van a Fradi színeiben −, de legutóbb eredményes volt az örökrangadón, ahogy Lisztes Krisztián is: a szezon után Frankfurtba igazoló tehetség neve mellett hét találat szerepel ebben a bajnokságban. A DVSC-ben nyolc góllal Bárány Donát a legeredményesebb, utána hét találattal Dzsudzsák Balázs következik.

FTC - DVSC – Szerez gólt? 
További kimenetelek a Tippmixprón!

SZAVAZÁS

FTC - DVSC – Szerez gólt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A megújult Tippmixprón a korábbinál nagyságrendekkel több fogadási lehetőség elérhető a játékosokra vonatkoztatva is, ráadásul a gólszerzők a Fogadáskészítő funkcióval is megtippelhetők.

Keresd a magyar focimeccseket a Tippmixpro honlapján!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik