Radenkovics: Érthetetlen, ami a szünet után történt

Vágólapra másolva!
2024.04.07. 07:21
Vladimir Radenkovics nem tudja, miért vett vissza csapata a szünet után (Fotó: Kovács Péter)
Az NB I szombati játéknapján a Fehérvár öt góllal megverte a Mezőkövesdet, a Kisvárda pontot lopott Diósgyőrből, míg az MTK ebben az idényben harmadszor is legyőzte a Debrecent. Milan Milanovics elnézést kért a 12. helyen álló csapatának játéka miatt, Vladimir Radenkovics nem érti, mi történt a DVTK-val a Kisvárda ellen, míg Horváth Dávid szerint a DVSC a két csapat egymás elleni mérlege ellenére az MTK előtt jár. Így értékeltek a mesterek!

FEHÉRVÁR–MEZŐKÖVESD 5–0

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője: – A meccs előtt úgy tűnhetett, hazai pályán az utolsó helyezett ellen könnyű kilencven perc vár ránk, de ilyenről szó sincs, minden mérkőzés kemény erőpróba ebben a bajnokságban. Az első félidőben kicsit lassan futballoztunk, nem volt könnyű a melegben, túl sok érintéssel játszottunk. A szünetben jeleztem, gyorsabb játékra van szükség, és ez kifizetődött. Örülök Mamoudou Karamoko önbizalmat adó találatának, valamint Berki Marcell pályafutása első NB I-es góljának. Tobias Christensennek megvan a helye rendszerünkben, előrébb helyezkedik, mint egy második támadó. Kiváló a kombinatív játékban, remek a bal lába, és ha terület nyílik előtte, kihasználja. Nagyszerű látni a fiatal játékosunk fejlődését, főleg azután, hogy volt egy periódus, amikor nem ment neki a játék, kevesebb szerepet kapott. Középpályásként sok gólt szerez, ami miatt szintén elégedett vagyok. Az a célunk, hogy dobogósként zárjunk, de nem szabad túl sokat foglalkoznunk ezzel. Van még hat bajnoki, sok minden megtörténhet.

Milan Milanovics, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője: – Elnézést kérek, szégyellem magam ezért a teljesítményért! Az első félidő egészen jól kezdődött, minden a helyén volt, két-három gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de a saját hibánkból kaptunk egy gólt, majd a második félidőben érthetetlen módon szétesett a játékunk, éppen úgy, mint a Ferencváros elleni hazai bajnokin. Keressük a megoldást, de úgy néz ki, a csapat kiesett, a tisztes helytállás a célunk, amihez meg kell találnunk a megfelelően motivált játékosokat. Ha van a labdarúgóknak becsületük és egészséges sportolói hozzáállásuk, odateszik magukat és megmutatják sportemberi mivoltukat. A kimaradt játékosok közül Jairo Samperio megsérült, ahogyan a cserék közé nevezett Cseri Tamás is sérüléssel küszködik. David Babunszki a válogatott kötelezettségének tett eleget, s úgy döntöttünk, ezúttal nem játszik, de rá számítunk a későbbiekben is. A kapus posztján pedig egyszerűen csak váltottam.

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 1–1

Vladimir Radenkovics, a Diósgyőr vezetőedzője: – Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, működött a letámadás, jó helyen és ütemben szereztük meg a labdát, ám a befejezések nem sikerültek. Számomra is érthetetlen, ami a szünet után történt, mert tulajdonképpen a második játékrészt elveszítettük. Hiányzott a szenvedély, az energia a futballunkból, s bizony örülhetünk, hogy legalább egy pontot szereztünk. Azt kell mondanom, hogy Zalaegerszegen kikaptunk, most pedig a második félidőt veszítettük el, és igazat kell adni a szurkolóknak, akik a meccs végén kifejezték elégedetlenségüket, hiszen győzelmet és a tabellán előkelőbb helyezést reméltek. Miközben remek labdarúgónak tartom Szabó Leventét, ezúttal tényleg nem játszott jól, de mentségére legyen mondva, a paksi mérkőzés után két hetet kihagyott, majd az FTC elleni kupameccsen beinjekciózva vállalta a játékot. Ennek ellenére amióta Diósgyőrben van, csupán hatvan százalékát adta tudásának. Tehát negyven százalékkal még adós.

Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője: – Az első félidőben nem azt csinálták a futballisták, amit megbeszéltünk. Szellősen védekeztünk, távol voltunk a labdát hozó ellenféltől, nem voltunk elég agresszívak, és amíg húsz százalékban a diósgyőriek vették el tőlünk a labdát, nyolcvan százalékban mi adtuk el. A szünetben higgadtan átbeszéltük, min kell változtatni, szerencsére megértették a játékosok, miről is van szó. Agresszívabban, bátrabban és pontosabban futballoztunk, látszott, hogy erővel is jobban bírjuk, mint a hazaiak. Az egyenlítés után még a győzelem is benne volt a játékunkban. Ötvös Bence szenzációs lövést küldött a diósgyőri kapura, Odincov bravúrral védett, így három helyett egy ponttal térhetünk haza. Viszont ez az egy nekünk és a hazaiaknak sem jó. Nem adjuk fel a bennmaradásért zajló küzdelmet!

DVSC–MTK 1–2

Szrdjan Blagojevics, a Debrecen vezetőedzője: – Minden elismerést megérdemel az MTK, hiszen az idényben harmadszor is legyőzött minket, ez aligha véletlen. A magyar bajnokságra jellemző meccs volt, szép akciókkal és hibákkal. A cserék után más lett a támadójátékunk intenzitása, ennek köszönhetően szépítettünk, s közel voltunk az egyenlítéshez. Fájdalmas ez a vereség, de még van hat meccsünk, szeretnénk a legtöbbet kihozni belőlük. Annak, hogy az MTK elleni játékunkat mélyebben elemezni tudjuk, nem most van itt az ideje. Ezen a mérkőzésen az volt a probléma, hogy az elején nem tudtunk gólokat rúgni, majd megbüntettek minket a hibáink miatt. Összességében hiányzik a játékunkból a stabilitás.

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője: – Örülök, hogy a szebbik arcunkat mutattuk meg. A mérkőzés első kétharmadában a játék minden elemében jól teljesítettünk, ennek volt köszönhető a kétgólos előnyünk. A hazaiak szépítése után pedig nagyot küzdöttek a srácok. Kellett a sikerhez, hogy a kupabúcsú után a hosszú hazaúton mindent megbeszéltünk, valamint jól sikerült a regeneráció. Az, hogy ilyen nagyszerű csapatot háromszor legyőztünk, dicséretes. Ezzel együtt úgy érzem, a Debrecen előttünk jár, úgyhogy különösen értékes ez a három siker.

  1. Ferencvárosi TC2517  4  465–23+42 55 
  2. Paksi FC2615  5  645–31+14 50 
  3. Fehérvár FC2714  4  948–36+12 46 
  4. Debreceni VSC2711  61041–34  +7 39 
  5. MTK Budapest2711  61037–50–13 39 
  6. Puskás Akadémia26  910  738–29  +9 37 
  7. Diósgyőri VTK2610  61041–43  –2 36 
  8. Zalaegerszegi TE2710  51246–52  –6 35 
  9. Kecskeméti TE2610  41237–40  –3 34 
10. Újpest FC2710  41336–55–19 34 
11. Kisvárda27  6  31828–45–17 21 
12. Mezőkövesd27  5  51724–48–24 20 
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik