Apai dicséret is járt Kenan Kodrónak az első góljáért

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 19:57
Kenan Kodro ragyogó gólt szerzett a hétvégén (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencvárosba szerződése óta első gólját szerezte Kenan Kodro. A harmincéves csatár vasárnap pimasz mozdulattal lőtt a ZTE kapujába, és nagyon várja, hogy végre bajnok legyen.

 

Nagy kő esett le a szívéről?
Jó érzés volt, amikor láttam, hogy a labda a kapuban köt ki – válaszolta lapunknak Kenan Kodro, a Ferencváros harmincéves bosnyák csatára, aki téli érkezése óta első bajnoki gólját szerezte vasárnap a Zalaegerszeg ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen. – Kár lenne tagadni, nagyon vártam már, hogy meglegyen az első ferencvárosi gólom. Hazudnék, ha azt mondanám, nem zavart az aszályos időszak, de azt is tudtam, ha éjjel-nappal ezen rágódom, még nehezebben jön az első. Szóval aludni azért tudtam éjszakánként.

A góljánál pimaszul bökött alá a labdának, ami azt jelzi, rendben van az önbizalma.
Az edzéseken jól ment a játék, mérkőzés közben pedig nem töpreng sokat egy csatár. Ha jön a labda, a legjobb megoldásra törekszik. Az elmúlt hetekben több ilyen szituáció alakult ki az edzéseken, a szélről érkezett elém a labda, nekem pedig egy feladatom volt, befejezni az akciót. A Zalaegerszeg ellen is a másodperc tört része alatt kellett döntenem, a kapus kimozdult, egészen közel volt hozzám, így ez volt az egyetlen jó megoldás. Örülök, hogy sikerült.

Jöhetnek az újabb gólok?
Csatár vagyok, minden idegszálammal azon vagyok, hogy minél többet szerezzek. De hiába vagyok támadó, nem csupán akkor játszhatok jól, ha gólt szerzek. Engem a gólpasszok, szép megoldások is éltetnek. Persze azt is tudom, a Ferencváros a góljaim miatt szerződtetett. És ami a lényeg, végre jött az első!

Ez volt a tizenkettedik találata az idényben. Hánnyal lenne elégedett a bajnokság végén?
Sohasem szerettem tippelgetni, ígérgetni. Jó lenne még néhányat lőni, de ez nem olyan egyszerű. Sokszor a gól magától jön, máskor a végsőkig kell küzdeni érte. Öt forduló van hátra, természetesen jó lenne mind az öt meccsen a kapuba találni, de ilyet biztosan nem ígérek. Meglátjuk, hányszor sikerül.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt tizennégy ponttal vezetik a tabellát. Ez a realitás? Ennyivel jobbak a riválisoknál?
Egy pillanatig sem szeretnék nagyképűnek tűnni, de szerintem ennyivel talán most tényleg erősebbek, jobbak vagyunk a többieknél.. A Ferencváros egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, hihetetlen jó játékosaink vannak, ezt napról napra, hétről hétre az edzéseken is tapasztalom. Élmény ilyen futballisták között játszani. Ráadásul az öltöző hangulata is kiváló, a győzelmek, a sikerek még inkább összekovácsoltak bennünket. Nem azért mondogatjuk, hogy minden mérkőzést meg akarunk nyerni, mert jól hangzik, hanem valóban így gondoljuk. Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

A hétvégén a Kisvárda ellen bajnokok lehetnek.
Ha nyerünk, eldől, igen. De akkor sem szabad leállnunk, ha meghúzzák a vonalat alattunk, az azt követő négy mérkőzésen is a maximumra törekszünk. A szurkolókat kötelező kiszolgálni!

Elmúlt harmincéves, ám eddig sehol sem volt bajnok. Nagyon várja, hogy megszerezze első aranyérmét?
Gondolhatja… Nagyon izgatott vagyok, sokszor eljátszottam már a gondolattal, milyen érzés lesz, amikor eldől, miénk az aranyérem. Amikor kisgyerekként elkezdtem futballozni, trófeákat akartam nyerni, arról álmodtam, hogy a csúcsra érek. És nyugodtan olvassa vissza, éppen önnek nyilatkoztam, hogy azért érkeztem a Fradiba, hogy trófeákat nyerjek! Spanyolországban annak idején az Athletic Bilbao együttesével Szuperkupát már nyertem, de bajnok sohasem voltam. Épp itt lesz az ideje.

Édesapja, Meho Kodro pályafutása során játszott a Real Sociedadban és a Barcelonában is. Korábban beszélt róla, hogy ő a legnagyobb tanácsadója, legfőbb bizalmasa. Mit szólt a hétvégi góljához?
Apu számomra több mint édesapa. Ha ő nincs, ha nem áll mögöttem, sohasem jutottam volna ilyen messzire. A Real Sociedad utánpótlásában két éven át az edzőm is volt, rengeteget tanultam tőle. Ráadásul ugyanazon a poszton játszott, amelyen én, így pontosan tudja, mikor hogyan kell a kapu előtt viselkedni. Nem múlik el nap, hogy ne beszélnénk, naná, hogy látta a hétvégi mérkőzésünket is. Odahaza vannak Boszniában, a lefújást követően azonnal hívtam, és ezúttal megdicsért, azt mondta, jó munkát végeztél, kisfiam.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik