Kép: Orbán Viktor kiállt Mészöly Géza mellett

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 08:46
Mészöly Géza újra ott lehet a pálya mellett (Fotó: Kovács Péter)
Mint ismert, az Újpest vezetőedzőjét, Mészöly Gézát csütörtökön 1+2 hónapra eltiltotta az MLSZ a február 11-i, DVTK elleni meccs sajtótájékoztatóján elhangzott mondata miatt. Az ügyre most Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is reagált, a közismert francia nyelvű formula használatával.

Orbán Viktor a Trollfoci korábbi, Mészöly Gézával foglalkozó posztja alá kommentelt a hivatalos Instagram-fiókjáról, méghozzá azt, hogy „Je suis Mészöly!”, ami annyit tesz: „Én vagyok Mészöly”. 

 

ELŐZMÉNYEK

Mint megírtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség a február 11-i, DVTK elleni idegenbeli győzelem után indított eljárást az Újpestre nem sokkal korábban visszatérő Mészöly Géza ellen. A szakember a meccs utáni sajtótájékoztatón az alábbiakat mondta:

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség mindezért egy plusz két hónapos eltiltással sújtotta Mészöly Gézát. Az Újpest FC a döntés napán, csütörtökön közleményben jelezte, elfogadhatatlannak tartja a határozatot, s fellebbez ellene.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik