Az Újpest elfogadhatatlannak tartja Mészöly Géza eltiltását

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 16:18
Mészöly Géza (Fotó: Kovács Péter)
Az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja, hogy az MLSZ egy plusz két hónapos eltiltással sújtotta Mészöly Géza vezetőedzőt, s a döntés ellen fellebbez – áll a klub csütörtök délutáni közleményében.

 

„A klub továbbra is azon a véleményen van, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, a FEb által kiszabott büntetését pedig aránytalannak és a szabály szellemével tökéletesen ellentétesnek tartja” – áll az Újpest közleményében.

A klub kiemeli, összeegyeztethetetlennek tartja, hogy a döntés éppen akkor kerül nyilvánosságra, amikor a csapat a Magyar Kupa nyolcaddöntőjére készül (a Pakssal játszik 19 órától), mert a „mérkőzés alapjaiban határozhatja meg klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét”.

Mint ismert, Mészöly Géza azért kapott egy hónapos, plusz fél évre felfüggesztve további két hónapos eltiltást, mert a DVTK–Újpest bajnokit követő sajtótájékoztatón azt mondta egyik játékosára utalva, hogy „Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni.”.

Az Újpest a közleményében megjegyzi, a klub „a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és ennek megfelelően fog eljárni”.

Az írás úgy zárul, hogy „a döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik