A DVTK szélső védője, Gera Dániel szerint jót tesz némi kikapcsolódás

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 11:39
Gera Dániel kitűnően játszott a Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésen – három gólpasszt adott (Fotók: Kovács Péter)
Sorrendben Ondrej Baco, Bokros Szilárd és Bright Edomwonyi is Gera Dániel passza után szerzett gólt a DVTK szombati felkészülési mérkőzésén, amelyen a piros-fehérek 3–0-ra győzték le a másodosztályban szereplő Kazincbarcikát.

KIS SZERENCSE HIÁNYZIK, mondta néhány napja Gera Dániel. A DVTK játékosa az előző fordulókban közel került a gólszerzéshez, a Puskás Akadémia (1–1) ellen a kapufát találta el, Mezőkövesden (ahol 2–1-re nyert a Diósgyőr) már a kapuba fejelte a labdát, de a VAR-vizsgálat néhány centis lest észlelt. A 28 éves futballista a szombati felkészülési mérkőzésen (3–0 a Merkantil Bank Ligában szereplő Kazincbarcika ellen) három gólpasszt adott.

„Igen, ez jól hangzik, örültem is neki – mondta lapunknak Gera Dániel. – Az elsőhöz rögtön szerencse kellett, ugyanis eltalálta a térdemet a labda, onnan pattant a társam elé, aki a hálóba lőtt. A másodikban már volt szándékosság, akkor Bokros Szilárd elé fejeltem a labdát, és az átadások sorában a harmadik tetszett a legjobban, ugyanis a tizenhatosunknál szereltem az ellenfelet, felnéztem, és láttam, Bright Edomwonyi indul, hosszan indítottam, ő pedig a kapuig sprintelt. Na, az tényleg valódi gólpassz volt. A bajnoki meccseken viszonylag régen került fel a nevem a kanadai listára, személyes célom, hogy a folytatásban ez megváltozzon, szeretném ugyanúgy kivenni a részem az akcióinkból, mint szombaton a Kazincbarcika ellen. Tudjuk, hogy ez csak felkészülési mérkőzés volt, nem is értékelte túl a történteket a vezetőedzőnk, Vladimir Radenkovics, de a hozzáállást megdicsérte.”

A válogatott szünetet minden klub másképp használja ki. A borsodiak szerb edzője úgy döntött, jót tehet egy kis pihenés, ezért a Paks előző szombati 2–1-es legyőzését követően csak csütörtökön tartott edzést.

„Nagyon jót tehet ilyenkor a kikapcsolódás, feltöltődés – mondta erre Gera Dániel, aki eddig 133 élvonalbeli mérkőzésen tizenöt gólt szerzett. – Még az is belefért, hogy vasárnap Olaszországba, Bariba repüljek, két éjszakát töltöttem ott, kedden érkeztem haza, szerdán pihentem. Mivel nem voltam teljesen egészséges, csütörtökön csak kerékpároztam, pénteken edzettem, szombaton pedig majdnem mindenki csak egy félidőt töltött a pályán, előtte a konditeremben erősítettünk. A folytatásban heti két mérkőzés vár ránk, ilyenkor nagyon sokat számíthat ennyi kikapcsolódás, pihenés, kilépés a megszokott kerékvágásból. Ugyanakkor nem nézünk nagyon előre, az eddigi stabil teljesítményt szeretnénk hozni a folytatásban is, de egyelőre csakis a ZTE elleni idegenbeli bajnokira összpontosítunk. A városban, ezt persze lehet hallani, a Ferencváros elleni kupameccs a téma, de az öltözőben nem, majd az egerszegi összecsapás után foglalkozunk a zöld-fehérek elleni negyeddöntővel. Megtanultam már, hogy túl messzire nem szabad tekinteni, bőven elég az előttünk álló feladatra figyelni, majd eljön az ideje, hogy a folytatásban ránk váró mérkőzésekről beszélgessünk. Az előző négy bajnokin veretlenek maradtunk, háromszor győztünk, nyilvánvalóan ezt a sorozatot szeretnénk minél hosszabbra nyújtani.”

 

Miskolcon már nagyon várják a Fradit!

Bérletesek előnyben! Diósgyőrben már a kupanegyeddöntő a téma, és ez aligha véletlen: 2024. április 3-án, szerdán 20 órától a Diósgyőr a Ferencvárost fogadja a Mol Magyar Kupában. A DVTK honlapja szerint a belépés az éves és a tavaszi bérleteseknek is ingyenes, továbbá a várható nagy érdeklődésre tekintettel a DVTK vezetősége a diósgyőri szurkolói koordinációs irodával egyeztetve ezúttal is úgy döntött, hogy előnyben részesíti a bérleteseket, és ők március 25-én, hétfőn 12 és 18 óra között vásárolhatnak személyesen maximum négy belépőjegyet családtagjaik vagy barátaik számára. A bérlettel nem rendelkező szurkolók kedden 12 órától állhatnak sorba a DVTK-stadion jegypénztárainál, vagy a jegy.dvtk.hu oldalon keresztül a bérletesekhez hasonlóan személyenként legfeljebb négy darabot vásárolhatnak. A vendégszektorba szóló belépőjegyeket a Ferencváros értékesíti, a klub a jegyváltás menetéről később ad tájékoztatást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik