NB I: menesztette az Újpest Nebojsa Vignjevicset – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 13:07
Vignjevics másodszor is távozik Újpestről (Fotó: Török Attila)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi értesülései és a tulajdonosváltás után két nappal menesztették a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC szerb vezetőedzőjét, Nebojsa Vignjevicset.

„Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicset a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja szurkolóit és a média képviselőit” – írta honlapján az Újpest.

Mint azt a Nemzeti Sport már múlt héten előrevetítette, távozott a lila-fehérektől a belga tulajdonos, a csapatnál 2011-ben 95 százalékos tulajdonrészt szerző Roderick Duchatelet, miután az üzletember kedden megállapodott a Mol olajipari vállalattal, de a tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás csak 2024 áprilisában történik meg.

Megírtuk azt is, hogy az új tulajdonossal új játékosok és új edző is érkezhet a Megyeri útra, ugyanis Duchatelet mellett a tavaly visszatérő Nebojsa Vignjevics is távozhat a csapattól, s ezt most a klub hivatalosan is megerősítette. A szurkolók egyébként már a pénteki, MTK elleni 3–0-s vereség során is a szerb szakember távozását követelték.

Információink szerint a vezetőségnek beajánlották az NB III-as Veszprémet irányító korábbi újpesti Pető Tamást, de az első számú jelölt Mészöly Géza a vezetőedzői posztra, s úgy tudjuk, hamarosan be is jelenthetik az 56 éves szakember kinevezését.

A felmentés azt jelenti, a munkaviszonya nem szűnik meg a szakembernek, de hogy ez meddig marad így, esetleg kap-e másik feladatot, azt nem tudni.  

Az 55 éves Vignjevics 2013 és 2020 között már irányította az Újpestet, négy éve is idény közben távozott, akkor a 26. forduló után. A mostani időszaka kevesebb mint egy évig tartott a klubnál, hiszen tavaly márciusban tért vissza. A hírek szerint annyira megromlott a viszonya a játékosokkal az elmúlt hónapokban, hogy ellehetetlenült a közös munka, a Debrecen elleni 2–1-es vereség alkalmával Vignjevics már csak ült a kispadon, a csapatot valójában Víg Péter másodedző irányította a kispadról, ő döntött a cserékről is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik