NB I: megvan Nebojsa Vignjevics utódja Újpesten – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.02.08. 18:07
Mészöly Géza, az Újpest frissen kinevezett edzője korábban kétszer is idegenbeli győzelemmel rajtolt a lilákkal, most Diósgyőrben debütál (Fotó: ujpestfc.hu)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései: Mészöly Géza váltja a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC kispadján a menesztett Nebojsa Vignjevicset – jelentette be honlapján a IV. kerületi klub.

Mozgalmas napjai vannak a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC-nek. A csapat az MTK Budapest elleni idegenbeli és a Debreceni VSC elleni hazai vereséggel kezdte a tavaszi szezont és visszaesett a tabellán a 10. helyre, de az elmúlt napokban a klub vezetősége került központba, hiszen ismét felröppent, hogy a 2011-ben érkezett belga tulajdonos, Roderick Duchatelet eladja a csapatot.

Múlt heti értesülésünk kedden valósult meg, amikor az üzletember megkötötte az üzletet a Mol olajipari vállalattal. Duchatelet távozása mellett számítani lehetett arra, hogy követi őt a kétszeres Magyar Kupa-győztes szerb vezetőedző, Nebojsa Vignjevics is, akit csütörtökön mentettek fel a munkavégzés alól.

Megírtuk azt is, hogy utódnak beajánlották a harmadosztályú Veszprémet irányító Pető Tamást is, de a vezetőség első számú jelöltje Mészöly Géza volt, akivel nem sokkal Vignjevics menesztése után meg is állapodtak, majd érkezését hivatalosan is bejelentették, így már a vasárnapi, DVTK elleni idegenbeli bajnokira is ő készíti fel a csapatot.

Mészöly a harmadik időszakát kezdi meg Újpesten. Először 2004 februárjában vette át a csapatot, akkor egy ponton múlt a bajnoki aranyérem a lila-fehéreknek. A következő idényben a negyedik helyre, míg 2006-ban ismét ezüstéremig vezette az Újpestet. Mészöly néhány év kihagyást követően 2010-ben tért vissza a IV. kerületbe, majd egy évvel később egy 6. hellyel zárta második újpesti időszakát.

„Ez fantasztikus, bizsergető, nagyon jóleső érzés, hogy ennyi év után lehetőséget kaptam, és hittem is benne, hogy ez megtörténik. Bízom benne, hogy ezt az euforikus állapotot, amiben most én vagyok, át tudom majd adni a játékosoknak, hogy érezzék, mit is jelent az Újpestben futballozni. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez egy sikeres csapat legyen a hátralévő tizennégy fordulóban” – nyilatkozta Mészöly Géza a klub honlapjának.

A tavaszi szezon célkitűzései kapcsán a szakember elmondta, hogy stabilizálni szeretné a csapatot. „Van tizennégy meccsünk, hogy bizonyítsuk, ez a keret többre hivatott, megvan benne a minőség, képes arra, hogy győzelmeket arasson és örömet szerezzen a szurkolóknak. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható” – mondta az 56 éves szakember.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik