NB I: korosztályos válogatott támadóval erősített az FTC

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.09. 16:17
Gruber Zsombor a Ferencvároshoz igazolt (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros átigazolta a 19 éves korosztályos válogatott támadót, Gruber Zsombort a Puskás Akadémiától.

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi értesülései, Gruber Zsombor a Puskás Akadémiától a Ferencvároshoz igazolt át.

A győri születésű Gruber Zsombor eddig 22 tétmeccsen lépett pályára az idényben (ebből kétszer az NB II-es fiókcsapat, a Csákvár színeiben), és 7 gólt szerzett. Az őszi FTC–Puskás Akadémia Magyar Kupa-mérkőzésen (4–3) kétszer talált be a Ferencváros kapujába… A 180 centiméter magas csatár értékét a Transfermarkt 350 ezer euróra taksálja. Az U21-es magyar válogatott támadó 2017-ben csatlakozott a felcsútiak utánpótlásához. A 2021–2022-es évadot a svájci FC Basel U21-es csapatánál töltötte, amelyben 29 tétmeccsen 11 gólt szerzett. Gruber a 2022–2023-as idényben mutatkozott be az élvonalban a Puskás Akadémia színeiben a Zalaegerszeg ellen, később első NB I-es gólját is a ZTE ellen szerezte. 

A Ferencváros újonnan igazolt fiatal támadója az idény végéig a Zalaegerszeget erősíti kölcsönben – írja a klub honlapja.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE-nek adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon hátralévő részében. Nyártól nagyon számítunk rá, és reméljük, hogy minél előbb be tudjuk építeni a csapatba” – nyilatkozta a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gruber Zsombor (Puskás Akadémia FC), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC), Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán) 
Kiszemeltek:
Távozók: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi-kölcsön után Kocaelispor – Törökország),  Sigér Dávid (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Szánthó Regő (Vasas FC), Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország), Gruber Zsombor (ZTE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anderson Esiti (nigériai), Owusu Kwabena (ghánai, Sivasspor – Törökország), Tokmac Nguen (norvég)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik