NB I: Bölöni Lászlóéktól igazolhat a Ferencváros – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 09:05
null
Habib Maiga Kylian Mbappé ellen is játszott, most az FTC-ben köthet ki (Fotó: Getty Images)
A francia Republicain Lorrain értesülései szerint a labdarúgó NB I-ben második helyen telelő Ferencvárosi TC-ben folytathatja pályafutását a 28 éves, 13-szoros elefántcsontparti válogatott Habib Maiga.

 

Több játékosára sem számíthat a január 5-i, Clermont elleni Francia Kupa-mérkőzésen az élvonalbeli FC Metz. Bölöni László, a hazai csapat vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elárulta, hogy az Afrikai Nemzetek Kupája miatt négy játékosára sem számíthat, de mellettük nem vett részt a szerdai edzésen az elefántcsontparti középpályás, Habib Maiga, aki a hírek szerint távozna a csapattól.

„Lehetséges, hogy egy másik klubban folytatja” – idézi Maiga kapcsán Bölönit a republicain-lorrain.fr.

A lap egy másik cikkében már azt is tudni véli, hogy az elefántcsontparti játékos a görög Olympiakosz elleni Európa-konferencialiga-párharcra készülő Ferencvárosi TC-ben folytatja pályafutását, a Metz pedig a magyar klub végleges ajánlatára vár.

Habib Maiga hazájából, sz SC Gagnoából 2015-ben érkezett Európába, s lett a patinás francia klub, a Saint-Étienne játékosa, majd 2018 februárjában az orosz Arszenal Tulához került kölcsönbe, ahonnan fél évvel később tért vissza, hogy aztán ismét kölcsönadják, ezúttal már a Metznek, melyhez első idénye után végleg átigazolt.

A védekező és középső középpályásként is bevethető 13-szoros elefántcsontparti válogatott labdarúgó a Metzben 140 mérkőzésen hét gólig és hat gólpasszig jutott, ám a mostani idényben a Ligue 1-ben hét mérkőzésen mindössze 142 percnyi lehetőség jutott neki.


A sajtóhír kapcsán megkerestük a Ferencvárost, amely nem szokta kommentálni a pletykákat, a szerződéseket a hivatalos csatornáin jelenti be.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia)? Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)?
Kiszemeltek:Arbër Hoxha (koszovói-albán, Slaven Belupo – Horvátország), Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Júlio Romao (brazil, Qarabag – Azerbajdzsán),
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Samy Mmaee
(belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik