FTC: Tokmac ügye megoldódhat, török ajánlat Owusuért; Baturina révbe ért

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 14:45
Hamrun Spartans v Ferencvaros - UEFA Europa Conference League
NurPhotoOwusu Kwabena (11) és Tokmac Nguen (10) is távozhat a télen a Ferencvárostól (Fotó: Getty Images)
A külföldi sajtóban az elmúlt napokban több hír is megjelent a Ferencváros labdarúgócsapatától távozófélben lévő vagy éppen már korábban távozó labdarúgókkal kapcsolatban.

 

 

Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgócsapata korábban közölte, hogy a szakmai stáb nem számol a tavaszi szezonban Anderson Esitivel, Tokmac Nguennel és Owusu Kwabenával sem.

Közülük a kenyai születésű, egyszeres norvég válogatott Tokmac Nguen a skandináv dt.no-nak arról beszélt a napokban, hogy hamarosan megoldódhat az ügye, de még néhány dolgot tisztáznia kell a Ferencvárossal az elválással kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy öt év után visszatérhet-e a norvég Strömsgodsethez, melytől az FTC 2019-ben szerződtette, úgy válaszolt, egyelőre ez a kérdés nem aktuális.

Owusu Kwabena kapcsán a News Sivasspor osztotta meg a hírt, hogy a török élvonalban 11. helyen álló Sivasspor bejelentkezett a ghánai támadóért, aki korábban már játszott Törökországban, az Ankaragücüben. Úgy tudjuk, valóban van esély arra, hogy a 26 éves futballista Törökországba szerződjön.

Arra viszont jóval kevesebb a sansz, hogy a brazil Marquinhos a télen a Pumas UNAM játékosa legyen. A héten ismét szárnya kapott a korábban általunk is közölt hír, hogy a mexikói klub ajánlatot tett a brazil játékosért, de az ulloi129.hu szurkolói portálhoz hasonlóan az NSO is úgy értesült, hogy érdeklődésről van szó, konkrét ajánlat nem érkezett.

Megszólalt a Ferencvárossal kapcsolatban a horvát csatár, Roko Baturina is, aki a nyáron a portugál élvonalbeli Gil Vicenténél kötött ki, miután a spanyol másodosztályú Santander, amely tavaly tavasszal kölcsönvette őt az FTC-től, nem tudta szerződtetni. A 23 éves csatárt most már a Gil Vicentétől (melynél 15 bajnokin két gólt szerzett) vette ismét kölcsön a Santander, vasárnap már játszott is a Cartagena ellen a La Liga 2-ben.

Amint a Racing érdeklődést mutatott irántam, rögtön szóltak a képviselőmnek, hogy mindent tegyek meg a visszatérésem érdekében. Már korábban is a Racinghoz akartam jönni, de kicsit bonyolult volt a helyzet, amikor még a Ferencvárossal beszélgettem erről” – fogalmazott a Santander közösségi oldalán a csatár. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC), Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán) 
Kiszemeltek:
Távozók: Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC) 
Kölcsönbe távozók: Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anderson Esiti (nigériai),  Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Tokmac Chol Nguen (kenyai, norvég)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik