FTC: Esitire, Owusura és Tokmacra sem számít a szakmai stáb

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 16:31
null
Tokmac Nguen ferencvárosi kalandja is véget ért (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Tokmac Nguen, Owusu Kwabena és Anderson Esiti játékára sem számít a jövőben a labdarúgó NB I-ben érdekelt Ferencváros szakmai stábja – ezt a zöld-fehérek sportigazgatója, Hajnal Tamás mondta el a fradi.hu-nak adott interjújában.

„Okosan kell döntenünk, figyelembe kell venni azt is, hogy csak maximum három helyen lehet változtatni az UEFA felé leadott, Konferencialigában szereplő játékoskereten. Elemezni kell, hogy ezt a három helyet hogyan tudjuk felhasználni, ez befolyásolja a tevékenységünket, de van még a fejünkben terv, amelyet remélhetőleg véghez is tudunk vinni. Akkor, úgy érzem, a tavaszra olyan szinten megerősödhetünk, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályokat. Ugyanakkor szemet szúrtak olyan dolgok is, amelyeken szeretnénk változtatni, ez személyekre bontva azt jelenti, hogy a szakmai stáb a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára. Ők már nem is utaztak el az edzőtáborba, a távozásukról zajlanak az egyeztetések” fogalmazott Hajnal Tamás.

Tokmac Nguen 2019 februárjában szerződött a Ferencvároshoz a norvég Strömsgodsettől, öt bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a zöld-fehérekkel. Owusu Kwabena 2023 januárjában érkezett az Üllői útra az azeri Qarabagtól, míg Anderson Esiti a görög PAOK-tól szerződött az FTC-be 2022 februárjában.

A Ferencváros sportigazgatója ezek után elmondta, mi alapján szerződtette a klub eddigi két új játékosát, Kenan Kodrót és Habib Maigát.

„Jól haladunk, viszonylag korán sikerült két fontos átigazolást véghez vinnünk. Fontos, hogy az újak minél hamarabb be tudjanak csatlakozni a közös felkészülésbe. Esetükben is meghatározott kritériumok, profilok alapján keresgéltünk a piacon a különböző csapatrészekbe, ahol úgy láttuk, hogy hiányosságok vannak. Hatos poszton szükség volt egy nagy munkabírású, agresszívabb, jó labdaszerző játékosra, aki az egyensúlyt tudja megteremteni a védekezés és a támadószakasz között játékunkban. Úgy gondoljuk, Habib Maigának ehhez megvan a kvalitása. Az első napok nagyon biztatók, jól illeszkedett be a csapatba. Gólra pedig mindig szükség van. Láthattuk, amikor Varga Barni és Adama Traoré kiestek, ilyen téren problémák adódtak ősszel. Erre is szerettünk volna reagálni, illetve a rotációs lehetőséget javítani, mert zsúfolt időszak előtt állunk. Kenannal három nagyon jó csatárunk van. Ha mindenki egészséges marad, az nagy lehetőségeket ad a csapat számára” – mondta Hajnal.

A sportvezető ezután a zöld-fehérek spanyolországi edzőtáboráról beszélt.

„Nagyon jó körülmények között tudunk készülni Mezőkövesden. Itt a rövid szünet után az erőnlét felépítésén van a hangsúly, ez kell, hogy megadja az alapot a tavaszra. Ezenkívül a csapatépítés mindig nagyon fontos egy edzőtáborban, hogy jó csapatszellem alakuljon ki. Dejannak (Sztankovics), mivel ősszel jött, most van igazán ideje taktikát is gyakoroltatni. Illetve fiatalokat is hoztunk magunkkal, Varga Zétényt, Tóth Alexot, Szabó Szilárdot és a brazil Dhonatát, hogy a stáb jobban megismerhesse őket” – mondta Hajnal.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Samy Mmaee
(belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Tokmac Nguen (norvég), Owusu Kwabena (ghánai), Anderson Esiti (nigériai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik