FTC: mexikói ajánlat a csapat egyik legjobbjáért – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 09:47
null
Marquinhos iránt Mexikóból érdeklődnek (Fotó: fradi.hu, archív)
Egy mexikói újságíró, Sergio Sánchez arról posztolt közösségi oldalán, hogy a hétszeres bajnok Pumas UNAM ajánlatot tett a Ferencváros brazil támadójáért, Marquinhosért, akinek az átigazolásáról már szóbeli egyezség is született a felek között. De úgy tudjunk, erről szó sincs.

 

A mexikói Pumas ügyeiben jó értesültnek számító helyi újságíró, Sergio Sánchez a twitter.com-on közzétett posztjában arról ír, hogy a hétszeres bajnokcsapat ajánlatot tett a Ferencváros 24 éves brazil támadójáért, Marquinhosért, akinek az átigazolásáról már szóbeli egyezség is született a felek között. Az üzlet megkötéséhez azonban a Pumasnak le kell zárnia egy másik üzletet, a klub ugyanis eladhatja argentin támadóját, Gustavo del Pretét.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, szó sincs megállapodásról a klubok között, és mivel Marquinhost 2026 nyaráig szerződés köti az FTC-hez, nem is ígérkezik könnyűnek a megszerzése.

Már csak azért sem, mert ebben az idényben eddig a Ferencváros egyik legjobbjának számít, hiszen 29 tétmeccsen játszott, melyeken öt góllal és négy gólpasszal segítette a csapatot, így meglepő lenne, ha a klub elengedné őt idény közben. A Transfermarkt jelenleg 3 millió euróra becsüli az értékét, miközben a piaci portál értesülései szerint 2022-ben 1.65 milliót fizetett érte az FTC a brazil Atlético Mineirónak (amely először Bulgáriába adta kölcsön, onnan került a Ferencvároshoz).

Nem először mutatkozik egyébként érdeklődés Mexikóból ferencvárosi játékos iránt. 2019-ben az FTC a mexikói Santos Lagunának adta el az uruguayi középpályás, az azóta már a szintén mexikói Tigresben futballozó Fernando Gorriarán játékjogát.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Samy Mmaee
(belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Marquinhos (brazil,Pumas UNAM – Mexikó), Tokmac Nguen (norvég), Owusu Kwabena (ghánai), Anderson Esiti (nigériai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik