Fehérvár FC: „Akár a Brentfordtól is érkezhet játékos”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 09:30
A múlt héten folytatódtak a tárgyalások a Brentford és a Fehérvár között, de továbbra is kérdéses, mi lehet a kifutása az egyeztetéseknek (Fotó: NSO-montázs)
A Nemzeti Sport már néhány hete arról értesült, hogy az angol Premier League-ben szereplő, nyugat-londoni Brentford FC együttműködési megállapodásról tárgyal a Fehérvár FC-vel. A hírt szerdán a Daily Mail Online cikke is megerősítette és érdeklődésünkre a magyar klub részéről sem cáfolták a lehetséges együttműködést.

 

 

 

A Brentford tárgyalásokat folytat a Fehérvár FC-vel, hogy a legjobb fiatal tehetségeit kölcsönadja a magyar félnek. A londoniak a jövőben több európai klubbal is együttműködési megállapodást terveznek, annak érdekében, hogy fiataljaik a csatornán túli csapatokban tapasztalatot szerezve fejlődhessenek – írja a Daily Mail Online.

Az angol lap értesülései szerint a Fehérvár FC-vel már folynak az egyeztetések arról, hogy a Brentford akadémiájáról tehetségek kerülhessenek Fehérvárra, ahol az első csapatban, az NB I-ben szerepelve szerezhetnének rutint. A Premier League-ben szereplő klubok körében gyakoriak a hasonló együttműködések külföldi klubokkal, nemrég a Burnley jelentett be ilyen megállapodást a skót Dundee Uniteddel.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a Brentford és a Fehérvár közti együttműködés lehetősége már tavaly szóba került, és ha sikerülne megállapodni a feleknek, akár már ebben az átigazolási időszakban is érkezhetne fiatal az NB I-be a Premier League-ben 14. helyezett klubtól. A Brentford és a Fehérvár között Balogh Tamás, a magyar csapat korábbi, vezető játékosmegfigyelője lehet a kapocs, aki jelenleg a londoniaknál dolgozik megfigyelőként.

A lehetséges együttműködés kapcsán kerestük a magyar klubot, a Fehérvár FC-től a következő választ kaptuk:
 

„Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy átigazolásokkal, vagy kölcsönjátékosokkal megerősítsük az első keretünket. Ezeken a kereteken belül akár a Brentfordból is érkezhet játékos a közeljövőben. Amint új labdarúgó érkezik a csapathoz, természetesen először a Vidi hivatalos kommunikációs felületein közöljük majd szurkolóinkkal és a közvéleménnyel.” 


A fehérváriakkal kapcsolatos szerdai hír volt még az angol sajtóban, hogy a harmadosztályú Charltonból kiszemelt George Dobsonnal előszerződést kötöttek, mert nyáron lejár a szerződése jelenlegi klubjánál, de úgy tudjuk, nem igaz, hogy már megállapodtak volna a középpályással. A Charlton a héten éppen leváltotta eddigi edzőjét, Michael Appletont, és Dobson jövője az új szakvezetőtől is függhet. 

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Kovács Patrik (Vasas FC), Simut Mario Lucas (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: George Dobson (angol, Charlton Athletic – Anglia)
Távozók: Deybi Flores (Deybi Aldair Flores Flores, hondurasi, Toronto FC – Kanada), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Ferencváros), Kovács Dániel (Volosz – Görögország, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe távozók: – 
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik