NB I: kiderült, mennyiből újítják fel a kecskeméti Széktói Stadion pályáját

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 11:13
null
Kecskemét városa 300 millió forint forrást biztosít a Széktói Stadion pályatestének és gyepszőnyegének fejlesztésére (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a kecskeméti közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta a Széktói Stadion fejlesztésére benyújtott tervezetet, melynek értelmében a város 300 millió forintot biztosít a létesítmény pályatestének és gyepszőnyegének fejlesztéséhez.

Kecskemét Megyei Jogú Város csütörtöki közgyűlésén a képviselők döntöttek a város 2024-es költségvetéséről. A városvezetés elfogadta az NB I-es Kecskeméti TE által benyújtott, a Széktói Stadion pályatestének és gyepszőnyegének fejlesztéséről szóló határozatot is, s ennek értelmében a város 300 millió forint forrást biztosít a klubnak a létesítmény fejlesztésére.

„A projekt a tao-program keretein belül valósulhat meg, ez egyben azt jelenti, hogy a forrás 70 százaléka a társasági adójukat biztosító cégek segítségével kerül összegyűjtésre, míg az önkormányzat az ezen felüli költségeket, kiemelten a 30 százalékos önrészt biztosítja. A következő lépés a projekt megvalósulása felé az MLSZ által kiadott igazolás, mely 2024 januárjában esedékes, ezt követően indulhat meg a tao-keret feltöltése, melynek kapcsán a helyi gazdasági szereplők már korábban biztosították klubunkat és a várost” – írta a kecskemetite.hu, emlékeztetve arra, hogy a pályatestet és a gyepszőnyeget 2024 májusában teljes egészében lecserélik.

A Kecskemét egyébként múlt pénteken három tizenegyest hozó sárcsatában szenvedett 2–1-es vereséget az MTK-tól a Széktói Stadionban.

LABDARÚGÓ NB I
15. FORDULÓ
Kecskeméti TE–MTK Budapest 1–2 (1–1)

Kecskemét, Széktói Stadion. 1824 néző. Vezette: Rúsz Márton
Gólszerző: Horváth K. (45+1. – 11-esből), ill. Antonov, (13., 60. – mind a kettőt 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik